-->

20.3.09

Μία μέρα πριν

Γενικά δεν πολυγουστάρω τις "παγκόσμιες ημέρες". Αρκετές από αυτές μου φαίνονται σαν ξεπλυμένα δημοσιογραφικά κατασκευάσματα. Και τι είναι ας πούμε η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας; θυμόμαστε μία φορά το χρόνο ότι υπάρχουν γύρω μας γυναίκες, με δικαιώματα, με αιτήματα, με αγώνες; Ή μήπως μία καλή ευκαιρία να αγοράσουμε στην γκόμενά μας κανένα μπιζουδάκι;
Επειδή το 90% της κοινωνίας ξεφτιλίζει με συνέπεια τις ημέρες αυτές, προτιμώ να τις αγνοώ, μήπως και αποκτήσουν ποτέ ξανά το νόημα που τους στερήσαμε υποβιβάζοντας τες σε μία ανάμνηση το χρόνο.
Σήμερα όμως, κάτι μου στέρησε ακόμη και το δικαίωμά μου στην αδιαφορία.
Κάπου στην ανατολική Μεσόγειο, σε ένα ίδρυμα που θέλει να αποκαλείται πανεπιστημιακό, έζησα ένα πρωϊνό που μου έδειξε ότι η φρίκη αυτή, η άρρωστη συμπεριφορά που λέγεται ρατσισμός, όχι απλά παρατηρείται σε ορισμένες μικροπεριπτώσεις, αλλά είναι ο κανόνας.
Στην καφετέρια λοιπόν, η οποία λανσάρει την σούπερ πρωτοποριακή μέθοδο της ευρωπαϊκής ένωσης για απαγόρευση του καπνίσματος, έχει τοποθετηθεί η υπερήλικη βουλγάρα σεκιουριτού, η οποία εκτελεί χρέη μπαμπούλα μην τυχόν και ανάψει κανείς τσιγάρο. Κάνεις το λάθος να ανάψεις; Βρήκες τον μπελά σου και εσύ και αυτή. Εσύ θα βρεθείς με μία καταγγελία στο γραφείο του πρώτου λειτουργού, αυτή θα ακούσει ένα μεγαλοπρεπές κατσάδιασμα από τον ίδιο λειτουργό, γιατί δεν σε είδε πιο πριν.
Διαμαρτύρεσαι ότι δεν μπορεί να απαγορεύεται το κάπνισμα μέσα στην καφετέρια, και να μην υπάρχει ούτε ένα τραπεζάκι έξω στημένο για να καθίσουν οι καπνιστές. Τότε θα έρθει ο προιστάμενος της καφετέριας, θα γρυλλίσει 2-3 λεπτά στους πακιστανούς υπαλλήλους γιατί δεν ξεκλείδωσαν τα τραπέζια, και θα τους πει στο τέλος στα ελληνικά "Γαμώ την ώρα και τη στιγμή που 'ρθατε"
Το ημερολόγιο δείχνει 1 μέρα πριν τις 21 Μαρτίου, παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού.

2 σχόλια:

 1. Σάπιε ασπόνδυλε...καθίκι του καπιταλισμού, ουπς συγνώμη του νεοφιλελευθερισμού... να πεθάνεις με τα λεφτά σου αγκαλιά. Να λιώσουν μαζί με εσένα.
  Αλλά που θα πάει, θα έρθει και η σειρά σου!
  Ο Δούκας σου χτυπάει την πόρτα...
  γαμημένε.
  συγνώμη πλάνητα για τα άσχημα λόγια μου.


  Απαλλοτρίωση στην Καφετέρια ΤΩΡΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ