-->

7.5.09

Περνώντας την τελευταία μέρα στην Ολλανδία, μετράω στο λεωφορείο που με μεταφέρει από την Ουτρέχτη στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, τις φωτογραφίες που αποκόμισα κρεμασμένος σε βεράντες, περπατώντας σε πλακόστρωτα, φιλοξενούμενος σε σπίτια: η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μετράει 540 λήψεις εικόνας και βίντεο.
Είναι μερικές μέρες που η ροή των εμπειριών συμπυκνώνεται τόσο που μετράει για δεκαπλάσιες αντίστοιχες. Για αυτές τις μέρες οι φωτογραφίες σε βοηθούν να ξεθάψεις αναμνήσεις, δράσεις, τρέλες. Τέτοιες σκέψεις είχα ενώ το βαρύ όχημα γλιστρούσε από συνοικία σε συνοικία και με έφερνε ακόμη πιο κοντά στην αποχώρηση από τον τόπο των μεγάλων ευθειών και των πράσινων τοπίων, μέσα κι έξω από τις πόλεις.
Σηκώνω τις βαλίτσες μου, βγαίνω νωχελικά από το λεωφορείο, και μπουκάρω στο check in. Ψάχνω την δεξιά τσέπη, ψάχνω την αριστερή, κοιτάω στην τσάντα, στο σακάκι, στον ουρανό, και φτάνω στο συμπέρασμα της ημέρας: μία φωτογραφική λιγότερη.

4 σχόλια:

 1. ρε φίλε γκαντεμιά....
  αλλα εστω και χωρίς φωτογραφικό υλικό γράψε μας κανένα νέο απτα ξένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εστω και αργοπορημένα, να σου πω αυτό που μου εκανε την μεγαλύτερη εντύπωση. Όλοι ποδήλατα. Απίστευτη χρήση αυτού του μέσου μεταφοράς, ποδηλατόδρομος σε κάθε σημείο, από τα δρομάκια ως τις λεωφόρους, απόλυτη προτεραιότητα του ποδηλάτου στην κίνηση μέσα στις πόλεις, ακόμα και ένας πεζός να περπατήσει στον ποδηλατόδρομο και τον χτυπήσει διερχόμενος ποδηλάτης, φταίει ο πεζός!

  Έπαθα την πλάκα μου και για την ποιότητα, αλλά και την καταπράσινη ζωή που κάνουν οι άνθρωποι αυτοί. Κατά μία θλιβερή έννοια, ένοιωσα μόνο στις λέξεις και όχι στην πράξη Ευρωπαίος, όταν συνέκρινα καταστάσεις με ελλαδικές και κυπριακές πόλεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "τιποτα"... "μηδεν"??? χαχαχα ηνταμπουντουτος?? τον γαμαω και αυτον αν χρειαστει. Παντα με τα κοκκινα γοβακια εννοειται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ