11.12.08

Μία εύλογη ερώτηση


Παρακολούθησα την Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος να κατηγορεί τον Σύριζα ότι "χαϊδεύει τ'αυτιά των κουκουλοφόρων", για να τους εκμεταλλευτεί εκλογικά βεβαίως βεβαίως. Βλέπω επίσης μία συντονισμένη προσπάθεια να αποδειχτεί ότι αυτοί οι οποίοι δημιουργούν τα επεισόδια είναι δέκα είκοσι αλήτες.
Τελικά, πόσες φορές ψηφίζουν αυτοί οι ελάχιστοι ταραχοποιοί, και έχει ανάγκη ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να τους κολακέψει;

1 σχόλιο:

  1. ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ (ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)

    9/11/2005

    ΚΚΕ
    Ο αγώνας είναι ταξικός και όχι φυλετικός ή θρησκευτικός
    Ανακοίνωση για τον ξεσηκωμό των εργατικών συνοικιών της Γαλλίας
    Σχετικά με τις εξελίξεις στη Γαλλία το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε χτες στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:
    «Οι κοινωνικές και πολιτικές αιτίες που οδήγησαν στην εξέγερση των εργατικών συνοικιών - γκέτο της Γαλλίας αποκαλύπτουν πως πίσω από το λεγόμενο "ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος", που υμνούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, βασιλεύει η απίστευτη αθλιότητα και η καταπίεση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της αστικής δημοκρατίας! Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της ΕΕ! Ο ξεσηκωμός φανερώνει πως οι κεντροδεξιές και οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις είναι συνυπεύθυνες και συνένοχες. Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και ειδικά τους εργάτες και εργάτριες, τους νέους και τις νέες οικονομικούς μετανάστες να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία. Να απορρίψουν την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, αλλά και τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι οπορτουνιστικές δυνάμεις. Να διεκδικήσουν τα σύγχρονα κοινά δικαιώματά τους δυναμώνοντας την αντιμονοπωλιακή ενότητα και πάλη, με τη συμμετοχή τους στο ταξικό εργατικό κίνημα. Ο αγώνας είναι ταξικός και όχι φυλετικός ή θρησκευτικός.
    Ενσωμάτωση όλων των μεταναστών δεν μπορεί να γίνει μέσα στο σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης. Οι μετανάστες θα ενσωματωθούν στην κοινωνία, όντας ενταγμένοι στο λαϊκό μέτωπο που παλεύει για ριζικές πολιτικές αλλαγές.
    Προκαλεί η γαλλική κυβέρνηση και όσοι μιλούν για συμμορίες, στηρίζοντας την προπαγάνδα τους αποκλειστικά στις μορφές που παίρνει ο αγώνας και υποβαθμίζοντας ή κρύβοντας τις αιτίες και το περιεχόμενό του, την απόγνωση που νιώθουν οι εξεγερμένοι.
    Το ΚΚΕ εκφράζει την ολόθερμη συμπαράστασή του στους σύγχρονους "Αθλίους" του Παρισιού και όλης της Γαλλίας. Καλεί το λαό να εκδηλώσει μαζικά την αλληλεγγύη του στους ξεσηκωμένους προλετάριους των "γκέτο"».

    10/11/2008

    ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
    Αλληλεγγύη στους «καταφρονεμένους»
    Κάλεσμα στα συνδικάτα να συσφίξουν τους δεσμούς τους και να ενώσουν τον αγώνα με τους οικονομικούς μετανάστες στη χώρα μας
    Μήνυμα αλληλεγγύης στους εξεγερμένους του Παρισιού και των άλλων πόλεων της Γαλλίας απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και απαιτεί να σταματήσει η χρήση κρατικής βίας από τη γαλλική κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, καλεί τα συνδικάτα της χώρας να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με τους οικονομικούς μετανάστες και από κοινού να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, αφού ανήκουν στην ίδια τάξη.
    Στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:
    «Οι προκλητικά "καταφρονεμένοι" από το γαλλικό κράτος εξεγέρθηκαν και διαμαρτύρονται με μορφές που μυρίζουν απόγνωση, θυμό και αυθορμητισμό.
    Οσοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτή την κοινωνική διαμαρτυρία με θρησκευτικά, φυλετικά και πολιτισμικά γυαλιά, δε θα μπορέσουν να εξηγήσουν αυθεντικά τις εξελίξεις.
    Η πείρα και του ελληνικού εργατικού κινήματος από την εποχή όπου χιλιάδες συμπατριώτες μας στοιβάζονταν στα σαπιοκάραβα για Καναδά, Αυστραλία και Αμερική ή στα γκέτο της Στουτγκάρδης, του Μονάχου και στου Βελγίου τις στοές, επιβεβαιώνει ότι οι πραγματικές αιτίες αυτών των φαινομένων είναι η κοινωνική αδικία, η εκμετάλλευση, οι ταξικοί φραγμοί, οι ρατσιστικές αντιλήψεις και η φτώχεια. Οταν ο άνθρωπος πεινάει δε λογαριάζει τίποτα! Αρα οι θιασώτες του καπιταλιστικού συστήματος, που προσπαθούν με επιδερμικές αναλύσεις και ανούσιες εμβαθύνσεις να καναλιζάρουν τις συνειδήσεις των λαϊκών στρωμάτων, δε θα καταφέρουν να κρύψουν την αλήθεια.
    Μια αλήθεια που υπογραμμίζει την ορθότητα των θέσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για συμπόρευση και ταύτιση συμφερόντων ανάμεσα στους Ελληνες εργαζόμενους και στους οικονομικούς μετανάστες. Γιατί είμαστε τμήματα της ίδιας τάξης.
    Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στους εξεγερμένους του Παρισιού, απαιτούμε να σταματήσει η χρήση κρατικής βίας από τη γαλλική κυβέρνηση. Καλούμε ταυτόχρονα τα συνδικάτα της χώρας μας να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με τους οικονομικούς μετανάστες, να διεκδικούν ανυποχώρητα τα δικαιώματά τους και να τους μπολιάζουν με τον αγώνα μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης».
    Τέλος, η Εκτελεστική Γραμματεία απευθύνει έκκληση στους ίδιους τους οικονομικούς μετανάστες να δώσουν το δικό τους αγωνιστικό «παρών» στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ μεθαύριο, Σάββατο 12 του Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Αρεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ