-->

10.1.09

Εντελώς ελεύθερος πλέον ο δρόμος στο χάκινγκ του κράτους

πηγή: http://indy.gr/newswire/entels-eleytheros-pleon-o-dromos-sto-3c7akingk-apo-ti-meria-toy-kratoys

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε την έγκριση της στις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν έρευνα εξ αποστάσεως στα pc των πολιτών. Ετσι,το χάκινγκ από τη μεριά του κράτους παίρνει μια άλλη τροπή.

Μόλις το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε τη συγκατάθεσή του Αγγλία και Γερμανία έσπευσαν να εφαρμόσουν το μέτρο.

Μέχρι σήμερα οι αστυνομίες των κρατών μελών χρειαζόντουσαν ειδικό ένταλμα έρευνας και κάποια στοιχεία που να στηρίζουν την ανάγκη έρευνας από απόσταση των υπολογιστών των πολιτών.Σήμερα,με την απόφαση αυτή, τους λύνονται κυριολεκτικά τα χέρια και μπορούν χωρίς καμία ειδική άδεια εκ των προτέρων,εντελώς ανώνυμα, ανενόχλητα και απροειδοποίητα να επιτηρούν τα αρχεία ενός «ύποπτου» από απόσταση.

«Δεν διαφέρει από το προηγούμενο καθεστώς όπου μπορούσαν να εισβάλλουν στο σπίτι κάποιου, να το ψάξουν και να πάρουν το σκληρό δίσκο του υπολογιστή του.Μόνο που τώρα ο «ύποπτος», αν μπορούμε ακόμα να τον ονομάζουμε έτσι, ούτε καν το μαθαίνει.

Εννοείται ότι για να εισβάλλει κάποιος σ’ ένα συγκεκριμένο υπολογιστή χρειάζεται και τη συμμετοχή και κάποιων άλλων. Θα δούμε λοιπόν να αποστέλλονται e-mail με κάποιο ιό από τη μεριά της αστυνομίας, και με ποιο τρόπο θα αντιδράσουν (αν αντιδράσουν) οι διάφοροι κατασκευαστές antivirus και ειδικών software προστασίας ,σ’ αυτό το νέο καθεστώς?

Θα υπάρξουν βέβαια και αυτοί που θα πούνε «Γιατί να φοβάμαι, εγώ δεν έχω τίποτα να κρύψω?»

Αυτοί, ας απαντήσουν, πέρα των άλλων, πώς είναι τόσο σίγουροι ότι δεν θα γίνει κατάχρηση της «φιλοξενίας» που θα προσφέρουν, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, στις δυνάμεις «ασφαλείας». Λίγα έχουνε δει τα μάτια μας;

2 σχόλια:

  1. Βήμα με βήμα σιγά σιγά και υπόγεια, χωρίς να το μαθαίνουμε βρισκόμαστε όλο και σε πιο σφιχτό κλοιό. Και όχι, δεν πιστεύω σε συνομοσιολογίες. Απλά οι άρχοντες θέλουν έναν κόσμο ελεγχόμενο, σαν τις μικρές κλειστές κοινωνίες της αμερικής που βλέπουμε στις ταινίες, και όπου όλες οι συμπεριφορές είναι ελεγχόμενες. Δεν πιστεύω ότι όλα αυτά είναι προγραμματισμένα για μια παγκόσμια κυριαρχία. Είναι σπασμωδικές κινήσεις από κυβερνήσεις που φοβούνται μήπως χάσουν τον έλεγχο, ενισχυμένες από πολίτες που φοβούνται τη λέξη τρομοκρατία.
    Δεν πιστεύω πως όλα αυτά είναι προγραμματισμένα για την παγκόσμια κυριαρχία ξαναλέω, όμως αν πέσουν σε λάθος χέρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και όλα αυτά καλύπτονται από τη βιτρίνα της δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου κλπ. Οι προχωρημένες, εξελιγμένες, δημοκρατικές χώρες δεν χρειάζονται ένστολους, κατοίκον περιορισμούς και άλλα χουντικά. έχουν άλλες μοντέρνες και συγκεκαλυμμένες μεθόδους. μπορείς να κάνεις ό,τι θες, φτάνει να το ξέρουν, και να μην τους ενοχλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ