24.2.09

Γίναμε Ιεβρουπαίοι!

Αναδημοσίευση από τον ηλεκτρονικό τύπο, οι ισπανοβαρβαρικές ιαχές δικές μας.

Επικήρυξαν τα καρτοκινητά!

Ένα από τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας τα οποία εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι και η ειδική νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της ανωνυμίας των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων, το οποίο ωστόσο χαρακτηρίστηκε «μέτρο ανέφικτο και χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα».

Οι κάτοχοι καρτοκινητών θα υποχρεώνονται πλέον να παραχωρούν τα προσωπικά στοιχεία τους στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για καταγραφή (και όχι στα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα από τα οποία αγοράζουν τώρα τους αριθμούς των καρτοκινητών), όπως συμβαίνει με τους κατόχους τηλεφωνικών συνδέσεων με συμβόλαιο, οι οποίοι δηλώνουν αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ και τη διεύθυνσή τους.

όλε! όλε! όλε!

Δήλωση Στυλιανίδη

Τη διαβεβαίωση ότι η νέα ρύθμιση για την κατάργηση της ανωνυμίας στα καρτοκινητά θα σέβεται τα προσωπικά δεδομένα και δεν θα αιφνιδιάσει την αγορά, εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευρ. Στυλιανίδης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. «Ούτε η αγορά θέλουμε να αιφνιδιαστεί ούτε όμως και θέλουμε να μείνουμε άπραγοι σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία της δημόσιας ασφάλειας. Πάντοτε η κάθε μας πρωτοβουλία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες αλλά θα πρέπει να προστατεύει και την δημόσια ασφάλεια» δήλωσε, προσθέτοντας ότι: «Δεν θα ανακαλύψουμε την πυρίτιδα, θα παρακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό πλαίσιο και δρόμους που έχουν ακολουθήσει και άλλες προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες».

όλε! όλε! όλε!

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων, ο διευθυντής Επικοινωνίας Γ.Τσαπρούνης τονίζει εκ μέρους της εταιρείας Wind ότι «η ανωνυμία στη χρήση τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών προστατεύεται από την κοινοτική και την ελληνική νομοθεσία», προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ανατραπεί πλήρως η υπάρχουσα νομοθεσία, η οποία όχι μόνο επιτρέπει, αλλά υποχρεώνει τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να παρέχουν τη δυνατότητα διατήρησης της ανωνυμίας ή ψευδωνύμου στους χρήστες κινητών τηλεφώνων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος πάντως απέρριψε τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν μετά την προαναγγελία του μέτρου, διαβεβαιώνοντας ότι το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να υπάρχει.

«Με εκπλήσσει το γεγονός ότι κάποιοι - δεν θέλω να τους κατονομάσω - με τη συμπεριφορά τους βάζουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα πάνω από το καλό του τόπου και πάνω από την ασφάλεια των πολιτών και της χώρας» ανέφερε.

όλε! όλε! όλε!

Πρόσθεσε δε ότι κανένα δικαίωμα των πολιτών δεν πλήττεται από τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία στις χώρες που και η δημοκρατία ισχύει και τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα είναι απολύτως σεβαστά.

Ο κ. Αντώναρος επισήμανε ακόμη ότι το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία, ενώ τόνισε πως θα μελετηθεί και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο που χρειάζεται για να εφαρμοστεί.

από http://www.cosmo.gr/News/Hellas/231683.html

---------------------------------------------------------------------------------------

Υ.Γ. ΚΟΥΦΑΛΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΡΑ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΕΣ


3 σχόλια:

  1. axxaxaxaxaxaxax!!ΟΤΑΝ ΔΕ, ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ Υ.Γ. ΛΥΘΗΚΑ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα από τα τελευταία κάστρα πέφτει. ΑΥΤΟ είναι αφορμή για να κατεβούμε στους δρόμους και όχι οι διάφορες αηδίες που μας ταίζουν οι απανταχού συνδικαλιστές. Το επόμενο βήμα είναι φυσικά η ηχογράφηση των συνομιλιών. Κρίμα. Πραγματικά κρίμα. Και το μεγαλύτερο κρίμα είναι πως δεν θα αντιδράσει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι τοσο οφθαλμοφανης η εκμεταλευση της αποδρασης προκειμενου να μας ασκηθει επιπλεον ελεγχος. Ολα θα μπορουσαν να ειχαν τελειωσει οσον αφορα τις φυλακες εαν τοποθετουσαν ενα μηχανισμο παρομοιο με αυτον που υπαρχει στη Βουλη ωστε να μην πιανουν τα κινητα. Αλλα βλεπεις δε θελουμε να χασουμε τις "δουλειες" με τους ναρκεμπορους μεσα απο τις φυλακες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ