29.5.10

Άλλο Μαντέλης, άλλο Μαντέλα

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι ένα από τα κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη είναι διεφθαρμένο μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Αναφέρομαι στην περίπτωση Μαντέλη η οποία μονοπωλεί τις ειδήσεις και τις εφημερίδες. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χτες "άδειασε" ουσιαστικά τρεις πρώην υπουργούς του δικού του κόμματος.
Έχει αποκαλυφθεί δηλαδή με στοιχεία ότι η κεντρική πολιτική σκηνή της τελευταίας δεκαπενταετίας στην Ελλάδα ήταν μία κάστα ανθρώπων που χρηματίζονταν από τις πολυεθνικές. Τα βλέπουμε στην τιβί την ώρα που χλαπακιάζουμε την πίτσα που πάει 2+1 δώρο "για να καταπολεμηθεί η κρίση". Κακό ειναι που συνέβησαν αυτά τα πράγματα, αλλά χειρότερο το ότι είμαστε τόσο συνηθισμένοι στην ατμόσφαιρα και την φιλολογία της διαφθοράς, που δε μας σοκάρει, δε μας προκαλεί η εξέλιξη. Kαι αντιμετωπίζουμε τις παραδοχές χρηματισμού σαν να παρακολουθούμε μία δίκη σε αμερικάνικη ταινία, όπου ένας φονιάς απλά ψελλίζει "guilty". Σαν να μην επηρέασε ποτέ τη ζωή μας, σαν να μην το ζήσαμε εμείς.
Μία και η Νότιος Αφρική έρχεται στην μόδα λόγω Μουντιάλ, μήπως θα ήταν καλό να στέλναμε και τους πολιτευτές μας εκεί για να καταρτιστούν; Υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα αντί για Μαντέληδες να βγάζαμε Μαντέλα. 

3 σχόλια:

  1. Ακριβώς όπως το λες. Για να βγαίνει κάποιος και να λέει, με τέτοια ξετσιπωσιά (χωρίς τσίππαν δηλαδή), αυτά τα πράγματα, σημαίνει ότι αυτό περιμένει ως αντίδραση. Είχα σοκαριστεί που στες δηλώσεις μιλούσε με τέτοια άνεση για "το συνηθισμένο ποσό σε αυτές τις περιπτώσεις" και για το "ποσό που συνήθως παίρνει ένας υπουργός". Δηλαδή δεν παραδέχτηκε μόνο το δικό του χρηματισμό, αλλά μας λέει ουσιαστικά ότι υπάρχει τιμοκατάλογος κανονικότατα.
    Τζαι δεν έχει φόβο κανένα να το πει, γιατί η αναμενόμενη αντιμετώπιση είναι "λες και δεν τα ξέραμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή ειναι η ελληνική προοδευτική παράταξη πλάνητα.Αυτοί ειναι που μάχονται κατα του ΔΝΤ και των πολυεθνικών???(οπως μου έγραψες σε αλλο σχόλιο)Τα παιδιά του Νιώτη???... που δυστυχώς μετεσαρκώνονται ατέρμονα στη νεοελληνική κοινωνία...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ???(ναι πλάνητα αυτοί οι δήθεν που ακούγανε κάποτε Σιδηρόπουλο και απο την εδρα του Καθηγητή με την εμπειρία του παλιου αριστερού αγωνιστή(ντόινγκ!!!!!) θα σε πούν ενα κάρο μ.......) και ξέρεις κάτι το δρόμο του παλαιού Δημοκρατικού(νυν και αεί παμφάγου) ΠΑΣΟΚ ακολουθεί ΠΙΣΤΑ και ποιό ακραία μη σου πώ Ο ΣΥΡΙΖΑ...Γραβάτα,ζιβάγκο,μεταπτυχιακό έξω και ρητορική για τη σωτηρία του φτωχού λαού...αρκεί να μας ψηφίζει βέβαια...

    αρε Κολοκοτρώνη ήξερες τι έλεγες...


    Δαίμων

    ΥΓ-Για ρίξε μια ματιά να δείς τι εχει κατασπαράξει οχι μόνο ο Μαντέλης αλλά και ο ευαίσθητος...Μαντέλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eρυκίνη πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό ότι έχουμε γίνει όλοι λίγο πολύ χοντρόπετσοι με αυτά που βλέπουμε. Με αποτέλεσμα να περνάμε στο "ντούκου" ακόμη και τις αποδεδειγμένες δια ομολογίας κλοπές. Σε αυτό βέβαια παίζει το ρολάκι της και η τηλεόραση, που έχει θεαματοποιήσει τα πάντα και είναι λες και παρακολουθούμε στιγμιότυπα από ζωές άλλων κρατών. Βέβαια ευθύνες υπάρχουν και ατομικά και συλλογικά και δεν πρέπει πάντα και για όλα να κατηγορούμε τα ΜΜΕ.

    Δαίμονα, κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει "προοδευτική παράταξη" με τον όρο που χρησιμοποίησες, δηλαδή μία πολιτική συμμαχία από το κέντρο και προς τα αριστερά. Ίσως αυτή η ορολογία να είναι δόκιμη για κράτη όπως η Σουηδία ή η Ιταλία, αλλά στην Ελλάδα πρώτιστα λόγω εκλογικού συστήματος, δεν υπάρχει ούτε καν κοινοβουλευτική (πόσο μάλλον εκλογική) σύμπραξη αυτών των παρατάξεων.

    Επομένως το τσουβάλιασμα σε πασοκοσυριζαίους δεν νομίζω να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σε τελική ανάλυση κάτι πρέπει να φοράνε, ή γραβάτα ή πουκάμισο ή ζιβάγκο. Δεν γίνεται να τους κρίνουμε εν έτει 2010 επειδή δε φοράνε αμπέχωνο.

    Όσο για τον Μαντέλα, χωρίς να έχω ψάξει τα περιουσιακά του και την παραπολιτική του δραστηριότητα, μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι έχει φυλακιστεί για τα πιστεύω του και για την δράση του. Μακάρι να το είχε πράξει έστω και ένας Μαντέλης αυτό. Απεναντίας, τους βλέπω να ΜΗ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ακόμα και για τις ολοφάνερες κλεψιές. Είναι μία διαφορά κλάσης όπως και να το κάνουμε...

    Στην Αφρική να τους στείλουμε για επιμόρφωση σε λέω! Σκέψου το! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ