7.5.10

Eκτός κομμάτων οι διαφωνούντες

"Πολιτικές αναταράξεις δημιουργήθηκαν τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στη ΝΔ, με τη διαφοροποίηση βουλευτών τους στην ψηφοφορία, επί της αρχής, για τη λήψη των έκτακτων μέτρων για την οικονομία και την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.
"Παρών" δήλωσαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα, Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Δημαράς. Τα μέτρα εγκρίθηκαν με 172 "ναι" και 121 "όχι", εκτός από τους τρεις προαναφερόμενους που δήλωσαν "παρών".
Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου, που με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλλιπο Πετσάλνικο, του έκανε γνωστό ότι οι τρεις βουλευτές δεν ανήκουν πια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. "Στη μάχη υπάρχουν και απώλειες", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
(...)
Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ψήφισε "ναι" στα μέτρα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία με τον κ. Παπανδρέου, στέλνοντας επιστολή στον κ. Πετσάλνικο, όπου έθετε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τη Ντόρα Μπακογιάννη. Παράλληλα η κ. Μπακογιάννη διεγράφη και από το κόμμα."

Να χαρώ εγώ δημοκρατία. Στα μέτρα και τα σταθμά που προστάζει το κομματικό μαντρί. Φερέφωνα απόψεων που επιβάλλονται από τις ηγεσίες, σάπιες συναινέσεις και "δεοντολογία", γραμμή και "αντιφρονούντες", μάχες με εικονικούς εχθρούς, βόλεμα, συμβιβασμός, "ναι πρόεδρε", προκάτ δηλώσεις και συνεντεύξεις, αναμέτρηση με την εικόνα, σφίξιμο αγνώστων χεριών, καταγγελία εκ του ασφαλούς, λάδωμα, ίσως ήρθε η ώρα για γονιδιακή αλλαγή και όχι για ρετουσάρισμα. Αντέχεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ