29.9.10

Κουτσοί ναζί στον Άγιο Παντελεήμονα


5 σχόλια:

  1. Αθλιότητες (και μακάρι να ήταν Ναζί, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας είναι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως οι ναζί του μεγάλου πολέμου δε βασίστηκαν στους ανθρώπους της διπλανής πόρτας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αθλιότητες και ντροπή. πολλή ντροπή. ντρέπομαι στη θέση τους...

    όσο για το ποιος είναι ναζί και ποιος όχι... ο κόσμος τρόμαξε τόσο πολύ από το ναζισμό που ανέπτυξε αλλεργία στη λέξη. κανένας δεν είναι ναζί προς θεού. και κανένας (με εξαίρεση κάποιες ακραίες και περιθωριοποιημένες ομάδες) δε θα βγει με μεγάλη ευκολία να πει έτσι σκέττα-νέττα ναζιστικές απόψεις και ιδέες περί ανωτερότητας. αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν, απλά τώρα στολίζονται αλλιώς.
    "δεν είμαι ρατσιστής, αλλά εν ξιμαρισμένοι (=λερωμένοι), βρωμούν, αν δεν εβρωμούσαν εν θα είχα πρόβλημα, κλέβουν τις δουλειές μας, προσπαθούν να μας κλέψουν, είναι εγκληματίες γεννημένοι κλπ κλπ."
    κι αυτά θα τα ακούσεις από τόσο πολύ κόσμο που καταντά τρομακτικό. τζαι όσοι τα λένε (με κάτι καρατζαφέρηδες και ρέστους να υποδαυλίζουν) πιστεύουν ότι αυτά πολύ μακριά είναι από τα στρατόπεδα συνκεντρώσεως και τα σαπούνια. Μα άμα ακολουθήσεις την κάθε μια από αυτές τις σκέψεις στις ίδιεσ ιδέες θα καταλήξεις. Δυστυχώς. Μόνο που τώρα κοροιδευόμαστε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για να μη νομίζουμε ότι το πρόβλημα είναι μόνο στα μέρη μας, η γερμανίδα της παρέας μου έλεγε πριν λίγο καιρό πως ένας πολιτικός στη γερμανία έβγαλε ένα βιβλίο (δε θυμάμαι τον τίτλο) ενάντια σε όλους τους μετανάστες και κυρίως στους μουσουλμάνους, το οποίο υποστήριζε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν εκ φύσεως λιγότερη νοημοσύνη και κατά συνέπεια δυσκολεύονται να μάθουν γερμανικά και γενικώς να ενταχθούν αποτελεσματικά στη γερμανική κοινωνία....

    χωρίς καμία ντροπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σχόλιο μου ήταν ξεκαθαρο: αν ήταν ιδεολόγοι Ναζί, οργανωμένοι παράφρονες, η ντροπή θα ήταν μικρότερη. Μεγαλώνει όσο σκέφτεσαι πως μπορεί να είναι η θεία μας, ο θείος μας κι ο συνάδελφος στη δουλειά μας...

    Κατά τα λοιπά η συζήτηση για το τι είναι και τι δεν είναι ναζισμός και ποιος είναι και ποιος δεν είναι ναζιστής είναι το ίδιο περίπλοκη με το ποιος είναι και ποιος δεν είναι κομμουνιστής, κλπ. Κάποτε, και δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια, η "ρετσινιά" του κομμουνιστή κολλούσε σε όλους όσους "ξέφευγαν" από την πολιτική ορθότητα της εποχής. Ας είμαστε προσεκτικοί για να μην αρχίσουμε (αν και αρχίσαμε) να παίζουμε το ίδιο έργο από την ανάποδη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ