5.12.10

Μαύρη Μαγιονέζα:"Κατέβασέ το"

Το να περιγράψω τους "Μαύρη Μαγιονέζα" είναι μία πολύ δύσκολη διαδικασία από την οποία παραιτούμαι γιατί έχουν στιγματίσει τα εφηβικά-μετεφηβικά μου χρόνια και ελάχιστα αντικειμενικά μπορώ να προσεγγίσω την πορεία τους.
Χτες βρέθηκα στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης στην παρουσίαση-live του καινούριου τους δίσκου με τίτλο "Κατέβασέ το". Επιβεβαίωσα  μία από τις βασικές μου πεποιθήσεις σχετικά με την μπάντα, ότι είναι φτιαγμένη για να παίζει σε κλειστούς παρεϊστικους χώρους, εκεί που η ροκ γεννιέται και αναπνέει καλύτερα. Ο ήχος ήταν τέλειος σε αντίθεση με αυτόν σε κάποια φεστιβάλ και ανοιχτές συναυλίες που αλλοιώνουν το τελικό αποτέλεσμα.  Μία ηχητική τελειότητα όπως η χτεσινή σπάνια βγαίνει στην τύχη, κατά κανόνα είναι αποτέλεσμα πολύωρης και σοβαρής συνεργασίας μεταξύ συγκροτήματος και ηχολήπτη.
Το καινούριο album εκτός από την ξεκάθαρα πολιτικοποιημένη άποψη του "κατέβασέ τους" έχει να κάνει και με την φύση του, δηλαδή είναι πλήρως downloadable από την επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος , ενώ είναι επίσης διαθέσιμο σε συλλεκτικά αντίτυπα cd, usb και βινύλιο. 
Με κέρδισε το άψογο μουσικά και στιχουργικά "Τα πράγματα", η ευφάνταστη διασκευή "Σερίφη το πιστόλι σου", αλλά και το δυνατό "Βροχή". Αδικώ όμως σίγουρα πολλά τραγούδια αναφέροντας μόνο αυτά τα τρία.
Εκτός από τον καινούριο δίσκο, το συγκρότημα έπαιξε κομμάτια από την μεγάλη πορεία του και έκανε ένα βράδυ Παρασκευής πολύ ομορφότερο. 
Οι "Μαύρη Μαγιονέζα" σε μία εποχή από την οποία δύσκολα μπορείς να εμπνευστείς, διανύουν μία από τις καλύτερες δημιουργικά φάσεις τους. Μακάρι να κρατήσει πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ