15.4.08

Η πρώτη μου δημοσίευση

Άργησα πολύ να γράψω το δικό μου blog. Και ακόμη δεν είμαι σίγουρος για το αν θα πρέπει να διατηρήσω ένα. Σαν προσωπικό ημερολόγιο μου φαινόταν που μπαίνει ο καθένας και αραδιάζει τις αρλούμπες του. Αρλούμπες που σπάνια διαβάζονται.
Από διάφορα όμως τέτοια ημερολόγια που έχω ξεσκονίσει μέσα στα τελευταία χρόνια, μου φαίνεται πως η άποψη αυτή μάλλον επιφανειακή ήταν. Διαβάζω πλέον πράγματα σε blogs, που δεν θα τα έβρισκα ούτε στην πιο ανατρεπτική εφημερίδα. Ανακαλύπτω στοιχεία, που θα έπρεπε να κάνει κανείς αρχειακή έρευνα για να τα ξετρυπώσει.
Και αυτό μάλλον έχει να κάνει με την φύση του ίντερνετ ως μέσου.
Γράφεις τα κείμενά σου, τα δημοσιεύεις με πανεύκολο τρόπο, και είναι άμεσα προσβάσιμα σε μία μεγάλη κοινότητα. Δεν είσαι εξαρτημένος από κανένα συμφέρον και από κανένα εκδότη.
Σ'αυτό το blog, λοιπόν, πρόκειται να φιλοξενήσω θέματα που με ενδιαφέρουν, των οποίων τα πεδία -προειδοποιώ- απέχουν τόσο πολύ, όσο η Γη απέχει από τη Σελήνη. Ένα τσιγάρο δρόμος δηλαδή.
Ελπίζω να βρω συνοδοιπόρους με άντερα και ήθος.

5 σχόλια:

  1. καλή αρχή, και πιστεύω θα βρεις κόσμο που δεν ήξερες πως είναι εκεί έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή αρχή και από μένα και καλό κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάντα μαζί σου συμβιωτικέ μου φίλε... πολύς ο καιρός που ήθελα να σε μεταπείσω αναφορικά με τα μπλογκς. Όπως λέει και το γνωμικό "Τα πάντα στο καιρό τους".
    πρώτη σου δημοσίευση και έχεις ήδη 3 σχόλια...εγώ είχα ένα σχόλιο μετά από ένα μήνα!
    Είχα διαβάσει στο BBC σε ένα άρθρο του Adam Curtis ότι τα μπλογκς είναι ίσως ο μοναδικός και τελευταίος επιζών τρόπος δημοσιογραφίας που κανένας πούστης με φράγκα δεν μπορεί να τον στρατολογήσει. Στο τέλος έλεγε προφητικά ότι στην επόμενη επανάσταση κανείς δεν θα βγει στους δρόμους...γιατί απλά δεν θα χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλη αρχη ρε! καιγω υποτιμουσα τα blogs και γενικα θεωρω την τχνολογια οπισθοδρομηση. Αλλα οντως υπαρχει εδω απιστευτη πληροφορηση και παρα-πληροφορηση φυσικα. Ιπποτες στη μαχη εναντια στην καταπιεση. περιμενω βεβαια να μου απαντησεις... υπαρχει ζωη πρι ντο θανατο?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ