17.6.09

Αυτονομία ή Βαρβαρότητα


Αν και η "βαρβαρότητα" έγινε της μόδας τελευταία, υπήρχαν στην Ελλάδα άτομα τα οποία την είχαν ανακαλύψει πολύ πριν τους επικοινωνιολόγους.

Η ομάδα "Αυτονομία ή Βαρβαρότητα" είναι μία δραστήρια κίνηση, η οποία εκτός από την συμβολή της στην πολιτική θεωρία, διοργανώνει ανοιχτές συζητήσεις, είναι παρούσα στους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα, και εκδίδει το περιοδικό Μάγμα.

Αλλά επειδή προτιμώ τον αυτοπροσδιορισμό από τον ετεροπροσδιορισμό:

"Η επαναστατική πολιτική ομάδα Αυτονομία ή Βαρβαρότητα από την ίδρυσή της, το φθινόπωρο του 2004, εργάζεται για την υπεράσπιση και τη διάδοση του προτάγματος της ατομικής και κοινωνικής αυτονομίας. Στα πλαίσια της ετερόνομης κοινωνίας όπου ζούμε το πολιτικό πράττειν εξαντλείται στην προσπάθεια δημοσιοποίησης των ιδεών και των απόψεών μας, οι οποίες στοχεύουν στην ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος και στην εγκαθίδρυση μιας αυτόνομης και δημοκρατικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας δηλαδή όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από τα δημοκρατικά όργανα εξουσίας, δίχως γραφειοκρατία και πολιτική αντιπροσώπευση, και της οποίας οι θεσμοί θα προωθούν το σπάσιμο των ταμπού και την απελευθέρωση της ριζικής φαντασίας των ανθρώπων σε όλους τους τομείς. Πρόκειται για μια κοινωνία βασισμένη στις αρχές του ανθρωπισμού, τηςισότητας και της δικαιοσύνης, για μια κοινωνία η οποία πραγματώνει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την ελευθερία και τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας."

Περισσότερα στο http://autonomyorbarbarism.blogspot.com/

1 σχόλιο:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ