29.9.09

Χωρίς βία αλλά με νοθεία. Μία ιστορία που δε θα δεις στην tv

Είχαμε ασχοληθεί ακροθιγώς με το θέμα της εκλογικής νοθείας η οποία έρχεται από... Κύπρο μεριά στις ελλαδικές εκλογές, στη συζήτηση ενός παλαιότερου θέματος «Οι ‘πόντιοι’ της Κύπρου». Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και διαρκή εγκλήματα του δικομματισμού ενάντια στην εκλογική διαδικασία, μία κατάσταση που σπάνια αναλύεται και βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Στην Κύπρο ζουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στην Ελλάδα. Κάποιοι από αυτούς είναι ελλαδίτες, αλλά οι περισσότεροι ανήκουν στην ιδιότυπη κατηγορία «παλινοστούντες», δηλαδή πρόσφυγες κατά βάση οικονομικοί που προέρχονται από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Θα απορήσετε γιατί συνδυάζω όλα αυτά και πολύ περισσότερο γιατί χρησιμοποιώ στον τίτλο την ομολογουμένως βαρειά κατηγορία «νοθεία».
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Ελλάδας τα οποία διατηρούν γραφεία στην Κύπρο, επιδίδονται κάθε που έρχονται εκλογές σε μία ιδιότυπη διαδικασία «παιδομαζώματος» των οικονομικών αυτών μεταναστών, αλλά και των ελλαδιτών που διαμένουν στην Κύπρο.
Δηλαδή προσπαθούν να εξαγοράσουν την εκλογική προτίμησή τους, εξασφαλίζοντάς τους ένα δωρεάν εισιτήριο (ή εισιτήριο σε μία εξευτελιστική τιμή π.χ. 20 ευρώ για να ταξιδέψεις προς Θεσσαλονίκη με επιστροφή, τη στιγμή που η αντίστοιχη τιμή σε ταξιδιωτικό πράκτορα μπορεί να αγγίζει και τα 300 ευρώ).
Θυμάμαι παλαιότερα μία εκπομπή που είχε κάνει ο γνωστός κύριος Τριανταφυλλόπουλος για το θέμα, επιφανειακά και ανάμεσα σε άλλα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δε συνέχισε την έρευνα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Περιττό να γράψω πως δεν προχώρησε το θέμα νομικά από κανέναν.
Πως να γίνει κάτι τέτοιο άλλωστε, από τη στιγμή που δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες για πολύ μεγαλύτερα σκάνδαλα και παρανομίες, να μην ανοίξω τη λίστα γιατί θα χάσουμε τον λογαριασμό.
Οι «πόντιοι» της Κύπρου έχουν βέβαια και τους δικούς τους «κομματοπατέρες» οι οποίοι φροντίζουν να διατηρούν τις ισορροπίες ανάμεσα στους ελλαδίτες και τους κύπριους πολιτικούς παράγοντες, εξασφαλίζοντας εισιτήρια από αμφότερα τα κόμματα και διαμοιράζοντάς τα ακόμη και σε κούτες (!)
Ο αριθμός των «ψηφοφόρων-καμικάζι» οι οποίοι έρχονται με εισιτήρια 4-5 ημερών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας δεν έχει υπολογιστεί με σαφήνεια από πουθενά, από τη στιγμή που η όλη ιστορία γίνεται κυριολεκτικά «ζούλα», αλλά μιλάμε σίγουρα για χιλιάδες ανθρώπους, χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες που έχουν μηδενική ή ελάχιστη επαφή με τα ελλαδικά πολιτικά δρώμενα και κάποιος καλός κύριος τους εξασφαλίζει ένα αεροπορικό για τέσσερις-πέντε μέρες σε κάποιο μέρος της Ελλάδας. Εσείς τι θα ψηφίζατε;
Βέβαια, ίσως σκεφτείτε ότι η ψήφος είναι μυστική και ότι κανένας δεν μπορεί να ελέγξει εάν αυτός που στέλνει ένα ψηφοφόρο, όντως ψηφίζει αυτό για το οποίο εστάλη.
Αυτό είναι μία αλήθεια, αλλά εκτός του ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ζουν στην Ελλάδα (άρα δεν έχουν και κανένα ιδεολογικό-πολιτικό κριτήριο βάσει του οποίου θα κινηθούν εκλογικά και θα ψηφίσουν πιθανότατα αυτόν που τους εξυπηρετεί με τα εισιτήρια), υπάρχει και η ασφαλιστική δικλίδα της αίτησης. Δηλαδή οποιοσδήποτε επιθυμεί να ταξιδέψει, οφείλει να συμπληρώσει μία χειρόγραφη κόλα χαρτί, με την δάδα ή τον πράσινο ήλιο επάνω, όπου γράφει διάφορα προσωπικά στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, που ψηφίζει κλπ). Έτσι ο κάθε ένας θα είναι φακελωμένος στα κατά τόπους γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που «αλλάξει μυαλά» και θελήσει ποτέ να κινηθεί εναντίον τους.
Δεν είναι απλό;
Συνέχισε λοιπόν, αγαπητέ συνάρρωστε να πιστεύεις στον κυρίαρχο λαό, στο αδιάτρητο της εκλογικής διαδικασίας, στο αξίωμα ότι όλα τα κόμματα ξεκινούν από μηδενική βάση.
Κάποιοι έχουν ήδη προπληρώσει την κυριαρχία τους.

2 σχόλια:

  1. Κείμενο ωραίο ως εξαιρετικό σχόλιο επικαιρότητας.
    Δυστυχώς, τι να πρωτομπαλώσει κανείς; Από παντού μπάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λίγο πριν τις εκλογές του 2000 η βιομηχανία ελληνοποιήσεων ακόμη και κινέζων ήταν στα πολύ πάνω της

    τα τσάρτερ αμέτρητα που αναχώρουνα από κύπρο για να ψηφίσουν οι ελληνοποιημένοι ψηφοφόροι του πασόκ το κόμμα το οποίο βγήκε με 1%

    θυμάμαι στην σαλονίκη λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τα μπλέ νδπουλλα να πανηγυρίζουν στην τσιμισκί και μετά από λίγη ώρα την πλήρη ανατροπή του σκηνικού με τα πράσινα πασοκοπουλα να παίρνουν την θέση τους στους πανηγυρισμούς

    οι "εκλογές" του "κυριάρχου" μήτσου είναι έτσι κι αλλοιώς μια απάτη του συστήματος που απλά εκλέγει από τους εκλεκτούς των εταιρειών

    αυτό που είχε γίνει όμως τότε ήταν κάτι το απίστευτο

    Η!!! ξεφτίλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ