18.1.10

Ιεροσυλία στον τάφο του Ν. Τεμπονέρα


Δεν πάνε πολλές μέρες που αποφάσισα να γράψω δύο σειρές για τον απίστευτο τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε ο Νίκος Τεμπονέρας, ένας από τους σύγχρονους Έλληνες που μαρτύρησαν από την βίαιη παρακρατική δράση. Είχα λοιπόν καταθέσει την πρόταση: "Οι δολοφόνοι έχουν όνομα, έχουν πολιτική ταυτότητα και συγκάλυψη. Και μας αναγκάζουν να μην ξεχάσουμε. Ποτέ."
Ο συγκεκριμένος χώρος, οι ιδεολογικοί απόγονοι των γερμανοτσολιάδων, βρήκαν τον καλύτερο τρόπο για να δείξουν το ήθος, την ποιότητα και την... ελληνικότητά τους. 
Βεβήλωσαν τον τάφο του Νίκου Τεμπονέρα, αφήνοντας όσα τους χαρακτηρίζουν. Μία ακροδεξιά εφημερίδα, ένα "ΕΛΛΑΣ" και λίγα κόπρανα. 
Μετά την βάναυση δολοφονία του Ν.Τ. λοιπόν, σήμερα ο ίδιος ιδεολογικός χώρος φέρεται με τον ίδιο τρόπο απέναντι στη μνήμη του.
Κατά τα... αρχαιοελληνικά ήθη οι δράστες σεβάστηκαν τον ιερό χώρο και τον τάφο ενός συμπατριώτη τους.
Τους παραδίδω στην δική σας κρίση, γιατί από ελληνικές αρχές δεν πρόκειται να κυνηγηθεί ΚΑΝΕΙΣ.
Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τον Θ.Τσακίρη στο νεκροταφείο Πατρών.
Ανάλογες δημοσιεύσεις και φωτογραφικό υλικό υπάρχει επίσης στα ιστολόγια ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ  ,  7 ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κ.α.


*Η είδηση απλώνεται με την πάροδο της ώρας σε  πάρα πολλά ιστολόγια, επιβεβαιώνοντας ότι το blogging αποτελεί μία πραγματική διέξοδο εναλλακτικής ενημέρωσης, όταν τα "παραδοσιακά" μέσα ενημέρωσης "από τα πάνω" επιλέγουν να μην αναδείξουν ορισμένα θέματα, για διάφορους λόγους.

10 σχόλια:

  1. Κι αυτοί τάχα υπερασπίζονται την Ελλάδα? Τι ξέρουν απ' την Ελλάδα, απ' όσα πρεσβεύει, απ' όσα ανέδειξε? Προφανώς τίποτε!

    Μου θύμισε το Σεφέρη (σαφώς γι άλλη εποχή, αλλά να που και σήμερα ο φασισμός χρησιμοποιεί και καταχράζεται τις ίδιες λέξεις):

    «Ελλάς· πυρ! Ελλήνων· πυρ! Χριστιανών· πυρ! Τρεις λέξεις νεκρές. Γιατί τις σκοτώσατε;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω Νάσια. Αν πάρεις σε όλη την ιστορική διάρκεια το πως νοηματοδοτήθηκαν οι λέξεις "Ελλάς", "ελληνικός", δεν βλέπω πουθενά τέτοια ιδεώδη. Χρειάζεται μεγάλη διαστροφή για να χρησιμοποιήσεις τις λέξεις αυτές ως ασπίδα για να πραγματοποιήσεις μία τέτοια βεβήλωση.

    Και για να είμαι δίκαιος με τους δράστες και τα κίνητρά τους, οι εκπρόσωποι της εφημερίδας "ΣΤΟΧΟΣ" αρνούνται κατηγορηματικά την συμμετοχή της φυλλάδας ή των συντελεστών της στην δράση αυτή, άσχετα εάν βρέθηκε ως "σήμα" στον τόπο της ιεροσυλίας.

    Και, όντως, δεν τους έχω για τόσο ανόητους (ως προς την τακτική) για να παγιδεύσουν τον εαυτό τους έτσι.

    Ίσως κάποιος που συμμερίζεται τις απόψεις τους, από πιτσιρικάς μέχρι θερμοκέφαλος να ήθελε να "σφραγίσει" έτσι την ενέργεια.

    Πάντως νομίζω ότι θα έπρεπε να προβληματιστούν πολύ για το ύφος και το περιεχόμενο της εφημερίδας τους βλέποντας ανθρώπους να την χρησιμοποιούν έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. h plaka einai oti sto site tou stokou milane gia probokatsia twn anarxikwn kai tou syriza

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡΠΟΛ...

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

    Η κοινοποίηση στην Interpol, για την ανάρτηση του επίμαχου βίντεο που αναφέρουμε στην προηγούμενη απάντηση μας, έχει ήδη γίνει από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αναμνένονται οι απαντήσεις των Αμερικανών που δεν δίνουν εύκολα στοιχεία...

    Όπως και να έχει οφείλουμε να καταθέσουμε ως ένδειξη ότι τα ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ (Related Videos) που δίνει η youtube, έχουν τους εξής τίτλους "ΣΥΡΙΖΑ Κατάληψη τρενου προς τιμη της Κουνεβα", "Limba armânească tu Gărtsia/ Η Βλάχικη γλώσσα στην Ελλάδα.", "ecogreens/ Συμβολική διαμαρτυρία των Οικολόγων Πράσινων", "Πάρε τη θέση σου για την Ειρήνη!" κλπ...

    Θεωρούμε επίσης, την σύνδεση από τους προβοκάτορες της ενέργειάς τους με την συγκέντρωση της 30ης Ιανουαρίου, σε κείμενο που συνοδεύει το εν λόγο βίντεο, ως προσπάθεια στοχοποίησης μας για ενέργειες εναντίον μας. Επίσης όπως είναι γνωστό, αφού ανακοινώθηκε δημοσίως σε χθεσινή πρωίνή συνέλευση μας παρουσία ΔΕΚΑΔΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, δεν θα πραγματοποιηθεί καμιά προσυγκέντρωση για την 30η Ιανουαρίου κάτι που οι δράστες δεν είναι δυνατόν να γνώριζαν, αφού δεν ανήκουν στο χώρο που απευθυνόμαστε...

    "ΣΤΟΧΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα πω τίποτα για τον Ν. Τεμπονέρα, γιατί ότι και να πει κανείς είναι λίγο. Να επισημάνω ωστόσο το πόσο πονάει όταν κάποιος βεβηλώνει μνημεία ανθρώπων που εκτιμήσαμε, αγαπήσαμε, πιστέψαμε και τιμούμε - όσο μπορεί ο καθενας μας.

    Ας το θυμόμαστε αυτό όταν οι βάνδαλοι βεβηλώνουν και μνημεία άλλων, και κυρίως αντιπάλων μας, που εμείς δεν εκτιμούμε αλλά κάποιοι άλλοι σέβονται και αγαπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ιερόσυλοι, όπως το είπες φίλε μου. ιερόσυλοι. ούτε τους νεκρούς δε σέβονται.


    και κάτι ακόμα, κύριοι μαλάκες εκ του στόχου, του ΛΑΟΣ και των λοιπών βαρ βάρων, ακόμα δεν έχετε δει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ, "ΚΥΡΙΟΙ" ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΚΟΜΗ:
      ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΤΟΜΩΝ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΚΡΗΤΗΡΙΟ ΕΤΟΥΤΟ, ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΛΟΓΗΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΕΒΗΛΩΝΕΤΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΤΕ ΠΩΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ" ΚΑΙ "ΑΝΩΤΕΡΗ", ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ, ΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΔΕΞΙΩΝ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ 'ΑΘΩΟΥ' ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ, ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΧΛΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΥΒΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΣΑΝ ΕΣΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΟΣ... ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ MARFIN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2010, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ 'ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΝΔΡΑ' ΚΙ 'ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ' ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΚΤΗΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ. ΑΡΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΤΕ_.

      Διαγραφή
    2. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΙΧΑΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ, ΦΟΥΝΤΑ, ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗ, ΚΑΛΤΕΖΑ, ΠΡΕΚΑ ΚΛΠ...!

      Διαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ