17.2.10

Είμαστε όλοι πειραματόζωα

Μπροστά στην τηλεόραση και βλέπεις τα νέα τους. Ο Ομπάμα, λέει, ο άνθρωπος που στήριξε τον προεκλογικό του αγώνα στις καθαρές μορφές ενέργειας, εγκαινίασε για πρώτη φορά μετά το 1979 πυρηνικό σταθμό, μία κίνηση που θα απεγκλωβίσει, υποτίθεται, τις ΗΠΑ από την εξάρτηση του πετρελαίου, και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Αρχίζεις και καταλαβαίνεις ότι ο άριστος επικοινωνιακά πρόεδρος, έχει τολμήσει να κάνει πράγματα χειρότερα κι από τον διεθνώς αντιπαθή προκάτοχό του. Και επιβεβαιώνει τους φόβους που γεννήθηκαν μαζί με την Obama-mania, ότι ίσως αποτελέσει την πιο αστραφτερή βιτρίνα του πιο βρόμικου παιχνιδιού.
Κι ακούς μετά ότι η Γαλλία έστελνε τους ίδιους της τους στρατιώτες την δεκαετία του 60 στα μέρη που πραγματοποιούσε πυρηνικές δοκιμές, για να "μελετηθούν οι φυσικές και ψυχολογικές επιπτώσεις των ατομικών όπλων στους ανθρώπους". Τόσο απλά. 
Η δημοσιογράφος με το σέξι ταγεράκι πηγαίνει στην εσωτερική επικαιρότητα: σε συμπλοκή αστυνομικών με δύο παράνομους, σκοτώθηκε (για την ακρίβεια γαζώθηκε) πολίτης ο οποίος βρέθηκε στο σημείο, κατά πάσα πιθανότητα από τα πυρά των αστυνομικών. Ο υπουργός με σοβαρό ύφος δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν μεγάλες αλλαγές, με 2.000 αστυνομικούς μοτοσυκλετιστές στις πόλεις. 
Δεσμεύτηκε, δηλαδή, ότι θα σκορπίσει ακόμη 2.000 κακοεκπαιδευμένους, επικίνδυνους επιχειρησιακά ένστολους, όπως αυτούς που σκότωσαν τον πολίτη, για να μας προστατέψει.
Κλείνεις την τιβί, βάζεις ένα ποτό και προσπαθείς μάταια να χαλαρώσεις. Είμαστε όλοι πειραματόζωα.

5 σχόλια:

  1. Τελικά χρειάζεσαι ναρκωτικά για να επιζήσεις της Ελληνικής πραγματικότητας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό συμβαίνει όταν αλλάζουν απλώς τα περιτυλίγματα (π.χ. η πυρηνική ενέργεια να βαφτίζεται πράσινη και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να μετονομάζεται σε Προστασίας του Πολίτη) χωρίς να αλλάζουν τα μυαλά...
    Ας σταματήσει κάποιος τη γη να κατεβούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έγκλημα που έγινε στο Βύρωνα σε κάποιο κανάλι η δημοσιογράφος το απεκάλεσε (πρωτοφανές),τι πρωτοφανές; πριν 2 χρόνια ;δεν ξανάγινε στο Βύρωνα κάτι τέτοιο; έχασε τη ζωή του πολίτης από πυρά αστυνομικού και κακοποιού;Τόσο γρήγορα ξεχνάνε;
    Στο τέλος θα φύγει και το περαματό....και θα μίνει το ζώα!! Και είναι και το Πάσχα κοντά και η σούβλα όλο και κάποιο ζώο θα τρυπήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ζώα από μόνο του είναι σίγουρα περιγραφικό για την κατάστασή μας εδώ και πολλά χρόνια, με την μεταφορική του έννοια βέβαια.
    Γιατί στην πραγματικότητα το ζώο δε θα έστελνε άλλα ζώα στο θάνατο, αν δεν ήταν για λόγους αυτοσυντήρησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμμμμ... μπορώ να έχω διπλής δόσης ένεση σήμερα Γιατρέ μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ