25.5.10

Ελλάς-Τουρκία...συμπαιγνία

Είναι μερικές μέρες που η έκφραση "όλα σικέ-όλα κατς" επιβεβαιώνεται περισσότερο από ότι σε άλλες. 
Ας πούμε όταν περπατάς στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και βλέπεις μία αφίσα σαν κι αυτή, με την ευγενική χορηγία της  εθνοσωτηρίου Νομαρχίας της πόλεως. Το artwork θυμίζει κάτι μεταξύ  Mortal Combat και εξωφύλλου των manowar, με τους δύο πολεμιστές να είναι έτοιμοι για την "μάχη των μαχών". Η οποία είναι ποιά;
Μία ρεβάνς σε "διεθνές show"... 
Μάλιστα, οι δύο "μονομάχοι" ξανασυναντήθηκαν σε αγώνα στα κατεχόμενα της Κύπρου, όπου ο Τούρκος υπερίσχυσε του Έλληνα. Τώρα είναι η ώρα να φουσκώσει λίγο και η εθνική υπερηφάνεια των συμπατριωτών μας που θα ταυτιστούν με τον δικό τους δάρτη. 

Και να ξεφουσκώσει ανάλογα το πορτοφόλι τους...

panem et circenses. Νομάρχη της καρδιάς μας, τα πάντα εν σοφία εποίησες.

6 σχόλια:

  1. Εδώ βλέπουμε αφίσες παντού ακροαπιστερων που πασιφανέστατα θίγουν τον Ελληνικό λαό,βανδαλισμούς ναών απο αναρχικούς,προπαγάνδα για αίμα και επερχόμενους εμφύλιους πολέμους τουλάχιστον οι κομμουνιστές το κρύβουν επιμελώς. Στην αθλητική διοργάνωση (martial arts forever)στο τέλος ολοι μαζί θα βγάλουν φωτογραφίες και θα χειροκροτηθούν απο τον κόσμο.

    Δαίμων(η πλανητική αντιπολίτευση)

    ΥΓ-Πλάνητα δε με λές πειράζει δηλαδή που οι Manowar είναι η απόλυτη groupara.Τι θα ακούμε δηλαδή εντεχνα αλεξίου και νταλάρα???ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θίγουν τον ελληνικό λαό αυτοί που θέλουν να διώξουν τη χούντα του ΔΝΤ και τους "ντόπιους" συνεργάτες τους; Δε νομίζω.

    Εάν εσύ Δαιμόνά μου νομίζεις ότι στην παρούσα φάση αυτό που λείπει από την ζωή της Θεσσαλονίκης είναι το MUAY THAI, πάσο.

    Εγώ βλέπω ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, και η αντιπρόταση είναι αυτή, από μία Νομαρχία που κόβει κονδύλια από πολύ ενδιαφέροντα σχέδια θεατρικών ή μουσικών παραγωγών.

    ΥΓ. Κανένα πρόβλημα με τους Manowar και συμμερίζομαι την απέχθεια για τον Νταλάρα.
    Το σχόλιο ήταν απλά για την αισθητική της αφίσας και τίποτε παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστάρα αγόρι μου,
    απέκτησες e-κατοικίδια βλέπω...

    ---ένας φίλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακου πλάνητα χθές φάση.Σχολάω αργά πάω για ενα ποτάκι να χαλαρώσω(δηλαδή τι 1 εγιναν 4-5 στη πορεία)Ο μπάρμαν μιλάει με ένα φρικιο μάλλον φοιτητής για μουσική και συγκεκριμένα τον ξεπεσμό του ελληνικού ροκ. Στο άσχετο γυρνάει σε μένα και μου λέει κύριε εσείς πρέπει να είστε της γενιάς του σιδηρόπουλου.Τους απαντάω μόνο ηλικιακά αλλά μουσικά δεν μου αρέσει καθόλου ο Παυλος οι Rolling Stones o Dylan και οτι είμαι πορωμένος οπαδός death και black metal(και καλά κάνω εδώ που τα λέμε).Επρεπε να δείς τις φάτσες τους χα χα λές και κοιτάζαν εξωγήινο χα χα.

    Δαίμων


    Υγ-Κατοικίδια και άλλα ζώα χμμμμ...κουβέντες της φάρμας...μήπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που λες εγώ το πήρα αντίστροφα το ρεύμα, άρχισα να ακούω Σιδηρόπουλο ενώ ήταν ψιλοντεμοντέ για τα χρόνια μου, βέβαια είχε ρεύμα ακόμη το ελληνικό ροκ αλλά οι περισσότεροι στην τάξη άκουγαν NIRVANA, OFFSPRING κλπ. Λες να ήμουν εγώ ο φοιτητής που τα έπινε δίπλα σου και μιλούσε για τον ξεπεσμό του ελληνικού ροκ;

    Είναι τραγικό κατ'εμέ να βλέπεις εφήβους του σήμερα να σου λένε "ακούω ελληνικό ροκ" και να εννοούν τον Χατζηγιάννη ή τους Ονιράμα. Είναι δείγμα ξεπεσμού της μουσικής ή αρχίσαμε να μεγαλώνουμε λίγο; Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος είναι...

    Ανώνυμε φίλε ο Δαίμων θεωρείται πλέον ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΟΣ. Οι λόγοι ευνόητοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλάνητα

    Πάντα ηταν ντεμοντέ ο Σιδηρόπουλος μη σε κοροιδεύουν καποιοι μεγαλυτεροί σου για χρυσές εποχές του ελληνικού ροκ.Φυσικά οσο ζούσε ηταν σχεδόν άγνωστος και λογικό αφου το ελληνικό ροκ π.τ(προ τρύπες δηλαδή) ηταν πολύ πονεμένη υπόθεση. Οταν πέθανε ηταν ψάξε δε θα με βρείς θέμα στην τηλέοραση(κυρίως λόγο καταγωγής απο Α.Ζορμπά)...λίγα άτομα στην κηδεία και μικροσυζητήσεις πλατεία.Το πως σε 2-3 χρόνια μετά αρχισε να γίνεται δημοφιλής νομίζω οτι είναι κατι πολύ κυνικό.Αν δεν ηταν οι Τρύπες και το 9 πληρωμένα... το θέμα ελληνικό ροκ θα έμενε για πάντα στα αζήτητα.Καταλαβαίνω τι θες να πείς για Χατζηγιάννη και Ονιράμα αλλά γούστα ειναι αυτά και ειναι σεβαστά,πρέπει να το δεχτούμε οι εποχές αλλάζουν και η νεολαία εχει τις δικές της προτιμήσεις.

    Δαίμων(the golden one)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ