2.6.10

Πρόταση για Πούλιτζερ σε κύπριο δημοσιογράφο

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές περιστατικά όπου μία καθηγήτρια με έντονο ταμπεραμέντο και σεξουαλικές ορέξεις συμπράττει ερωτικά με κάποιο μαθητή της. Το θέμα φιλοξενείται συνήθως στα "πικάντικα" και "ευτράπελα" των δελτίων ειδήσεων, κατηγορίες για αποπλάνηση ανηλίκου σπανιότατα κατατίθενται και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Είναι από τις περιπτώσεις που λες ότι εάν το μάθει ο πατέρας του αγοριού το πιθανότερο είναι να χαϊδέψει το αυτί του παιδιού του και να του πει "μπράβο ρε μπαγασάκο", παρά να εξοργιστεί που το βλαστάρι του γνώρισε τον έρωτα σε νεαρή ηλικία. 
 Το θέμα πιστεύω ότι κάλυψε με ασύγκριτο, σομπολίζοντα τρόπο ο δημοσιογράφος του κυπριακού καναλιού Σίγμα (δείτε εδώ), και θα παρακαλέσω τους αναγνώστες από τη Μεγαλόνησο να με ενημερώσουν για το όνομά του, γιατί σκοπεύω να τον προτείνω για βραβείο Πούλιτζερ
Βέβαια, εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε σε ένα κορίτσι και ο καθηγητής ήταν άνδρας, το πιθανότερο είναι να παρουσιαζόταν ως "ανθρωπόμορφο κτήνος". Αυτό κατ' εμέ έχει δύο εξηγήσεις: παρά την νομική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, σε κάποια θέματα υπάρχουν, αναπόφευκτα, λειτουργικές διαφορές: πολύ δύσκολα να καταφέρει μία γυναίκα σεξουαλική επαφή χωρίς τη συγκατάθεση του "θύματος". Μα πολύ δύσκολα. Και άντε να αποδείξεις μετά ότι το αγοράκι δεν ήξερε τι έκανε. Αλλά βέβαια υπάρχει και η γνωστή προκατάληψη (νομίζω ότι είναι λίγο πιο έντονη στις μεσογειακές χώρες), που θέλει τον άντρα "μάγκα" όταν κάνει έρωτα, ενώ τη γυναίκα "πόρνη".
 Άλλη μία απόδειξη του πόσο σχετικά είναι τα πράγματα και καταστάσεις στον μάταιο τούτο κόσμο...

1 σχόλιο:

  1. Και εγώ που νόμιζα ότι αναφερόσουν στον μυθικό ΚΟΚΚΙΝΟ ΙΑΒΕΡΗ!χαχαχα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ