8.11.10

Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δείχνουν τα δόντια τους στην Κύπρο



Η ακροδεξιά στην Κύπρο, ήταν κατά τα τελευταία χρόνια μία γραφική υπόθεση. Ομάδες μπερδεμένων πιτσιρικάδων που έγραφαν με σπρέι, παππούδες παλαίμαχοι της ΕΟΚΑ Β' και υπερσυντηρητικοί που σιγόνταραν χωρίς καμία σοβαρή οργάνωση.
Τον τελευταίο καιρό, η δραστηριοποίηση της οργάνωσης ΕΛΑΜ, η οποία παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά μίας νεοφασιστικής ομάδας δυτικού τύπου, έχει καταφέρει να συσπειρώσει τις παραπάνω ετερόκλητες ομάδες, οργανώνοντας "ομάδες κρούσης" που παρεμβαίνουν σε διάφορες περιπτώσεις επιδιώκοντας την βίαιη σύγκρουση και την πόλωση.
Η Κύπρος έχει την ιδιαιτερότητα μίας αριστεράς που εκτός από ενωμένη, είναι και κυβερνητική.
Έχει δηλαδή την ουσιαστική ευθύνη του κρατικού πολιτικού σχεδιασμού. Είναι επομένως μεγάλο το ακροατήριο εκείνων που θέλουν να εισπράξουν την οργή για τα κακώς κείμενα σε κοινωνικό επίπεδο, από αντισυστημική σκοπιά.
Όταν άρχισαν τις πορείες ενάντια στους μετανάστες στο κέντρο της Λευκωσίας, πολλοί είπαν "έλα βρε τριάντα άνθρωποι σε ένα δρόμο". Όταν χτύπησαν μετανάστη αρκετοί γύρισαν την πλάτη. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρέπει να το επιτρέψει ξανά κανείς, ανεξάρτητα από τις πολιτικές του απόψεις.
Περιττό να πούμε ότι η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη από την πλευρά των νεοφασιστών, αν και είναι εμφανές από το βίντεο ότι περνούν δίπλα τους ανενόχλητα άτομα με κράνη που εκσφενδονίζουν καρέκλες σε παιδάκια.
Η σιωπή είναι συνενοχή.

22 σχόλια:

  1. Και η βλακεία μας λεβέντη μου, και η βλακεία...

    http://hlithioagrino.blogspot.com/2010/11/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος:

    http://steki-dromou.blogspot.com/2010/11/13-o.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοοργάνωση ενάντια στις επιταγές της παγκοσμιοποίησης. Αυτοάμυνα ενάντια στην αριστερή πλουτοκρατία της ανούσιας διαστρεβλωτικής και πάντα εκ του ασφαλούς διαλεκτικής.Ας κατεβούν οι διάφοροι αρθρογράφοι(που πολλοί δεν κρύβουν σε κατ ιδίθα συζητήσεις το εξεζητημένο γούστο τους σε ακριβές γραβάτες κ.λ.π γούστα) της Αυγής στο δρόμο να μας πούν για τα κοινωνικά δρώμενα,ενώ οι κάτοικοι του Ψυχικού μάχονται για το προλεταριάτο!!!ΠΛΑΝΗΤΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...Αλαβάνος 2,1 %, Ελληνική Αυγή 5.2%Welcome to Hell που έλεγαν και οι Venom παλιά.

    Δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει ένα στιγμιότυπο σε τούτο το βίντεο που περνά ένας τύπος με ρόπαλο ακριβώς δίπλα που έναν αστυνομικό. ο αστυνομικός ούτε που γυρίζει να τον κοιτάξει. αναρωτιέμαι αν θα ήταν ίδια η αντίδραση του αν το ρόπαλο εκράταν το κανέναν που τα παιθκιά της αντι-φασιστικής ή αν το ρόπαλο εκράταν το κανένας οπαδός πριν που ένα ματς. τζείνοσ που θα εμφανίζετουν σε αγώνα με ρόπαλο θα τον εσυνάαν την ίδια στιγμή. γιατί και η αστυνομία πρεπεί να δείξει το σκληρόν της πρόσωπο. όποτε τους αρέσκει βέβαια.

    Τζαι όπως το είπες η σιωπή είναι συνενοχή. Τζαι η κοινωνία σιωπά. Σιωπά. όι μόνον οι πολιτικοί που αντιδρούν με την ίδιαν "εγώ καταδικάζω" μαλακία, αλλά τζι εμείς που δεν απαιτούμεν ουσιαστικήν αντίδρασην... πρέπει να κάμουμεν κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχα καιρό να περάσω από τα μέρη σου και τα μπλογκ γενικά. Σχολιάζω μόνο για να πω πως το παραπάνω σχόλιο με την υπογραφή "Δαίμων" (τυχαίο; δε νομίζω!) δεν έχει καμιά σχέση με μένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔemΩΝίζομαι!
    Γιατρέ μου δεν μπορώ να ξεχωρίσω τους σχολιαστές μου, είμαι σοβαρά;

    Δαίμονα με άλφα γιώτα, καταθέτεις μία ανάγνωση των εκλογών εντελώς μονόπλευρη και μόνο σε μία συγκεκριμένη περιφέρεια που είναι γνωστή για την πόλωση που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια (Άγιος Παντελεήμονας, εγκατάλειψη κέντρου Αθήνας κλπ)
    Έχω να σου προσφέρω την παρακάτω λίστα:

    Παφίλης 14,16%
    Μητρόπουλος 6,11%
    Αλαβάνος 2,16%
    Ψαριανός 3,96%
    Διάκος 4,07%
    Χάγιος 2,29%
    σύνολο 32,75%

    Ο δημοκρατικός, αριστερός, οικολογικός κόσμος είναι εδώ, άσχετα εάν οι πολιτευτές του έχουν βάλει τα "εγώ" τους πάνω από το κοινό συμφέρον και κατακερματίζουν εκλογικά τη δύναμη του κόσμου.

    Παρά το πανηγυράκι της περιφέρειας Αθηνών λοιπόν δαίμονα με άλφα γιώτα, παρεμένετε ό,τι ήσασταν πάντα: μία παρακρατικού τύπου γκρούπα με πανελλήνια απήχηση μηδέν κόμμα τίποτε τοις εκατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χα χα μικρέ μου Πλάνητα για ποιόν αριστερό δημοκρατικό κόσμο μιλάς, του μπυρόβιου θιάσου της παρλαπίπας των εξαρχείων,τους βολεμένους αστούς του Τρεμόπουλου και του Σύριζα? Τα γραφικά ξωτικά του Ανταρσύα? Ποιοί μιλάνε για παρακρατικού τύπου γκρούπα ΟΙ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ? Ελα αυτά αλλού οχι σε μένα.Τα πάσης φύσεως ανήψια, παιδιά φραγκάτων βορειοπροαστιακών χα χα έλεος.οχι και να μιλάνε για παρακράτος οι εκλεκτοί της παγκόσμιας κυβέρνησης.Καταλαβαίνω αλλά τα χειρότερα για εσας έρχονται.10.000 δικοί μας ισον 100.000 δικοί σας.Τυχαίο? Δεν νομίζω.

    Δαίμων(με αι και γοητευμένος ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ αυτά δεν μου τα είπες πλάνητα...θα σε μαλώσω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εννοείται οτι δεν κοίταξες ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΣ τα προηγούμενα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις περιφέρειες που κατέβηκε με τα προηγούμενα. Οπότε θα ήταν καλό να μη μιλάμε για μονόπλευρη ανάγνωση των εκλογών...

    Ενας και μοναδικός πάντα δικός σας

    Δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άρα ενώ μπήκες για να κοκορευτείς για τα "μνημειώδη ποσοστά" της Χ.Α. στις εκλογές, όταν κατάλαβες ότι δεν είναι έτσι όπως τα πλάσαρες, τώρα γυρνάς το ποιήμα και λες "10.000 δικοί μας ίσον 100.000 δικοί σας"
    Τελικά να καταλάβω: μας αφορούν τελικά οι εκλογές; Ή να μιλήσουμε για επεισόδια καλύτερα;
    Ή μήπως να πάρουμε αθλητικά;

    Όσο για τους πλουτοκράτες αριστερούς επειδή το είπες μία το είπες δύο και κατάντησε αηδία, πες μου λίγα πράγματα για την οικονομική κατάσταση του Καρατζαφέρη, του Βορίδου (πρόσεξε γενική ε; ελληνοπρεπής), πες μας για το σπίτι του Μιχαλολιάκου στο Ψυχικό (σε ποιά γειτονία της Αθήνας είναι θύμισέ μου) και επίσης θα σε παρακαλούσα να μου πεις ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H apeilh einai ekei anadyetai kai myrizei entonotata. Elpizw na kataferoume gia mia fora na drasoume syllogika gia na katalavoun oti ston trampoukismo tous yparxoun apanthseis. Apanthseis sthrizomenes se epixeirhmata kai oxi se aparxaiwmenes istorikistikes antilipseis kai psixanwmales pepoithiseis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πλάνητα ξέρεις οτι σε τακτά χρονικά διαστήματα επικτέπτομαι το μπλόγκ και φυσικά δεν έχω ανάγκη κοκορικισμού(νεολογισμός εντάξει αλλά το πιάσαμε τι θέλω να πώ) Μάλλον εσύ δεν σύγκρινες τα προηγούμενα πσοστά της χρυσής αυγής με τα τωρινά...Θεωρείς ακόμα και τον Παφίλη οικολόγο και δημοκράτη(αν είναι δυνατόν αν ερχόταν το ΚΚΕ στην εξουσία θα σε είχε κρεμάσει ενω σε μένα θα έκανε συστάσεις...) προκειμένου να φουσκώσεις τη δήθεν ευρεία κοινωνική βάση της αριστεράς.ΕΛΕΟΣ.Δε είμαι υποχρεωμένος να σου απαντήσω για το Βορίδη και τον Καρατζαφέρη γιατί και με αυτούς είμαστε απέναντι.Ο Μιχαλολιάκος είναι μαθηματικός και οχι καθηγητής πανεπιστημιου όπως άπειροι δικοί σας λόγο της υποταγής τους στις επιταγές που έχει επιβάλει η παγκόσμια κυβέρνηση. Δες αβάντες σε Δραγώνα Κουλόυρη απο CDRSEE(τι είναι αυτό Πλάνητα ?για ψάξου..)Τωρα σειρά μου για ερωτήσεις.Τα παιδιά του Νιώτη τι δουλειά κάνουν? Τα παιδιά που αποτελούσαν τους πυρήνες τι οικονομική επιφάνεια είχαν? Ο Αλαβάνος και ο Κουβέλης πόσα φράγκα έχουν? Ο κωνσατντίνου?Τι επαγγέλμα κάνει ο μέσος ψηφοφόρος ανταρσυα και σύριζα και τι ο χρυσαυγίτης? Πόσους γιαλαντζί προλετάριους θέλεις να αναφέρω?ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΡΟΤΗΣ Η ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

    Δαίμων

    Υγ-Δεν καταλαβαίνω για υπάρχει τέτοια απαξίωση, στα αθλητικά δεν έχουν αυτά κοινωνική διάσταση?Για όλα θα μιλήσουμε πλάνητα για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τη σχέση πολιτικών πεποιθήσεων-οικονομικής κατάστασης έχω ήδη αναφερθεί κάπου εδώ:

    http://planitas.blogspot.com/2009/06/blog-post_05.html

    Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι η έννοια "προλετάριος" είναι πλέον ελλιπής για να εκφράσει την κοινωνική κατάσταση.
    Η ανατροπή της κοινωνικής δομής δε θα έρθει μέσα από το κοινωνικό στερεότυπο του βιομηχανικού εργάτη ή του αγρότη.
    Στην κοινωνία της τεχνολογικής εξέλιξης, και ειδικά σε ένα κράτος όπως η Ελλάδα που στηρίζεται στις υπηρεσίες,το θέμα δεν είναι να αποδείξουμε ποιός έχει πιο ροζιασμένα χέρια από τον άλλο.
    Το ζήτημα είναι να κατανοήσουμε την πορεία εκμετάλλευσης που ξεκινάει από κάποια μεγάλα συμφέροντα και οδηγεί στον τελευταίο επισφαλή εργαζόμενο των 592 (και αν) ευρώ.
    Οι πολλοί σε αυτή την πυραμίδα είναι οι εκμεταλλευόμενοι και όχι οι εκμεταλλευτές.

    Το ΚΚΕ με την παρούσα ιδεολογική του γραμμή (σταλινισμός) σίγουρα θα με είχε καθαρίσει, όπως λέει κι ένας τοίχος "ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΞΟΡΙΑ".
    Παρόλαυτά, γνωρίζω δύο καλούς μου φίλους που κάνουν σκληρή κριτική στο ΚΚ, όμως το ψήφισαν στον δήμο επειδή δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια που εκφράζουν τον χώρο τους στη λογική του "το μη χείρον βέλτιστον". Επομένως πρέπει να ξεχωρίζουμε νομίζω την εκλογική βάση από την ηγεσία γιατί υπάρχει όντως σοσιαλιστικός και δημοκρατικός κόσμος που έχει ψηφίσει ΚΚΕ.

    Όταν λες για τον Μιχαλολιάκο μαθηματικό έχει διδάξει ποτέ σε δημόσιο σχολείο ή έχει φροντιστήριο μήπως;
    Γιατί εγώ νομίζω ότι είναι ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ επομένως εύκολα δημιουργείται το ερώτημα ΠΩΣ ΖΕΙ αυτός ο θεωρητικός της λευκής φυλής με χρώμα Ασιάτη. Τώρα βέβαια θα παίρνει κάποια χαρτζηλίκια από τις συνεδριάσεις του δημοτικού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όσο για τα αθλητικά, νομίζω ότι σε αυτό το ιστολόγιο έχει τονιστεί η κοινωνική χροιά των αθλημάτων, και ο ρόλος των ανθρώπων μέσα στους συλλόγους, και έχουν εκτοξευθεί και κατηγορίες για αυτό.
    Απλά δεν νομίζω ότι στο συγκεκριμένο σημείο ήταν πολύ σχετική μία αναφορά στη μπάλα για ένα θέμα όπως είναι η εκλογική εκπροσώπηση μίας οργάνωσης του χαρακτήρα και των αιτημάτων της Χ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μιλήσαμε για το ΑΠΟΕΛ οπότε η μπάλα εμπερικλείετε. Πλάνητα ως χώρα ναι έχουμε ενα ψευδοανεπτυγμένο τριτογενή τομέα πληροφορικάριων,ντελιβεράδες, σεκιουριτάδων, τηλεφωνητών κ.λ.π κ.λ.π αλλά υπόψιν τα τελευταία δύο χρόνια έχει γυρίσει πολύς κόσμος οικοδομές και χωράφια.Δεν κολλάω στον όρο προλετάριος απλά αναφέρομαι στον εκάστοτε μη προνομιούχο(ετσι να μη έχουνε παράπονο οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ) και πιστεψέ με δεν βλέπω κατι ανάλογο στο Συριζα και στο Ανταρσυα παρα φοιτηταριό και επαναστάτες με τα φράγκα του μπαμπά. Ναι ο Μιχαλολιάκος το έχει εξασκήσει το επάγγελμα παιρετέρω δεν θα αναφερθώ(όπως δεν θα έδινα ποτέ και εσένα σε αλλη δημόσια συζήτηση δε γουστάρω τέτοιου είδους αναφορές αν θές τα λέμε κατ ιδίαν σε μέιλ)Ναι έρχονται δύσκολες καταστάσεις και τωρα είναι η ώρα του εθνικισμού.ΕΚΕΙ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ.

    Δαίμων

    Υγ-ακούω ραδιο αντεπίθεση με φοβερά κομμάτια και φοβερό χωσιμο σε ολους τους δημοσιογράφους και γνωστούς εξουσιαστές Πλάνητα ακόμα και συ θα γούσταρες χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δαίμονα την λέξη "εξουσιαστές" εάν την έλεγες πριν πέντε χρόνια σε χρυσαυγίτη θα σου έλεγε "τι είναι αυτά ρε αναρχοκομμούνι;"
    Τώρα με τους "εθνικοαυτόνομους", την anti-antifa και την γενικότερη μετεξέλιξη της ακροδεξιάς είναι trendy να πουλάς και λίγο αντιεξουσιαστικό πνεύμα.
    Βέβαια οι διάφοροι "θεωρητικοί" της παρέας δεν κατάφεραν ακόμη να μας εξηγήσουν πως η Χ.Α. και παρόμοιες ομάδες την πέφτουν στα αλλοδαπά βαποράκια της πλατείας Παντελεήμονα και δεν έχουνε βάλει στο στόχο ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τους ελληναράδες μεγαλεμπόρους ναρκωτικών στιλ Αγγελόπουλου (ο οποίος μάλιστα ήτο και εθνικός ευεργέτης συνεργαζόμενος με την εκκλησία στον νομό Κατερίνης).

    Κάποιους σκανδαλίζει η ιδέα ενός ατόμου που είναι καλής οικονομικής κατάστασης αλλά παλεύει για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο, αλλά όχι η εικόνα ενός μελαμψού ανθρώπου που δηλώνει ρατσιστής και Άρειος. Η κοινή λογική μπορεί να δείξει που βρίσκεται η παραδοξότητα.

    Όσον αφορά στη θριαμβολογία διάφορων στον ακροδεξιό χώρο σε στιλ "ήταν μόνο η αρχή", "ήρθε η ώρα του εθνικισμού" και λοιπά: ο εθνικισμός ήταν πάντα εδώ. Βρίσκεται σε κάθε μεσημεριανάδικο που μας λέει πόσο καλά τα πάει ο μπουμπούκος με την Μανωλίδου, ή σε κάθε τηλεπαράθυρο που μας κάνει πρώτο θέμα αν ένα αριστούχο Αλβανάκι πρέπει να σηκώσει την ελληνική σημαία. Βέβαια είναι ένας εθνικισμός που δεν στρέφεται άμεσα με βίαιο τρόπο ενάντια σε κάποιον, είναι περισσότερο στο ρεύμα του συντηρητισμού παρά του εθνικοσοσιαλισμού. Είναι περισσότερο τα φοβικά σύνδρομα κάποιων μικροαστών που απολαμβάνουν να επιρρίπτονται αλλού οι ευθύνες ενώ αυτοί απολαμβάνουν την βραδινή τους πίτσα.

    Η Χρυσή Αυγή έκανε στον Άγιο Παντελεήμονα ό,τι έκαναν οι Ιταλοί squadristi στην κοιλάδα του Po.
    Υποκατέστησαν το κράτος εκεί που το ίδιο αρνήθηκε να επέμβει, προς όφελος της προηγούμενης κατάστασης. Για να γίνει όμως ο εθνικοσοσιαλισμός καθεστώς, χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα από την κυριαρχία σε ένα μικρόκοσμο όπως είναι ο Άγιος Παντελεήμονας.

    Υποτίθεται πως οι ακροδεξιές γκρούπες πουλάνε ένα "αντισυστημισμό" κάτι που δεν είναι νέο.
    Και ο ίδιος ο Χίτλερ αλλά και ο Μουσολίνι, κατέκριναν τον καπιταλισμό όπως και τον σοσιαλισμό για την παγκοσμιότητά τους και την περιφρόνησή τους στη φυλή.
    Όμως κανείς από τους δύο δεν κατάργησε τον καπιταλισμό όταν ήρθε στην -απόλυτη- εξουσία, δεν κατάργησε την αγορά και το νομισματικό παζάρι.
    Ούτε σκέφτηκαν ποτέ ότι οι ίδιοι, ως δύσμορφοι μελαχρινοί, δεν χωρούσαν στον κόσμο που πλάσαραν στις μάζες ως ιδανικό.
    Προπαγάνδα εναντίον λογικής σημειώσατε ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πλάνητα οσον αφορά την πρώτη παράγραφο.ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ "ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ" τα ντόπια βαποράκια αλλά και νταβατζήδες και ο νοών νοείτω...Πλάνητα αδιάβαστος!

    Φτωχό αλβανάκι σαν τον Τσενάϊ?

    Φοβικά συνδομα μικροαστών που απολαμβάνουν τη βραδυνή τους πίτσα? Μα αυτοί είναι ολοι αριστεροί με αριστερές οικογενειακές δάφνες και φυσικά ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ(που τους έβαλε δημόσιο) και φυσικά Συριζα κ.λ.π Φυσικά δεν συγκρίνεται κανένας για τη μαχητικότητα του και την πεζοδρομιακή του ειλικρίνεια με τα παιδιά της Χρυσής Αυγής.

    Αντικατέστησαν το κράτος? Τότε γαιτί οι πάσης φύσεως Ροτσιλντ και Ροκφέλλερ(αρχικαπιτάλες) μέχρι τον τελευταίο Ιταλό μαφιόζο εστειλαν τα φράγκα τους στις ΗΠΑ και σχεδόνα "ανάγκασαν" τη χώρα αυτή να επέμβει...
    Αφού ηταν τόσο ρατσιστές γιατί οι Γιαπωνέζοι και οι Ινδοί αλλά και χιλιάδες Αραβες ηταν σύμμαχοι των Γερμανών? Πλάνητα δις αδιάβαστος.Πάντα υποστηρίζαμε την τοπικότητα και τη διαφορετικότητα και οχι την ομογενοποίηση και την ισοπέδωση.

    Πραγματικά περίμενα πιό αληθινά και ενημερωμένα επιχειρήματα και οχι τα γνωστά στερεότυπα κλασσικά εικονογραφημένα.Τεσπα αν υπάρξει βελτίωση και πάλι εδώ είμαστε.

    Δαίμων
    Υγ-Ακουσες τίποτα καλό τελευταία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απαντήσεις δεν είδα όμως Δαίμονα σε κάποια πολύ βασικά ερωτήματα τα οποία έθεσα. Ίσως χρειάζεται να τα διατυπώσω σαφέστερα μπας και βγάλουμε κάποια άκρη

    1.Μπορείς να μου ονοματίσεις ένα έλληνα μεγαλέμπορο στον οποίο να την έχει πέσει η Χ.Α.;
    2.Μπορείς να μου πεις πως γίνεται να δηλώνει ρατσιστής και Άρειος, και μάλιστα να ηγείται ακροδεξιάς οργάνωσης ένας άνθρωπος που είναι μελαμψός;

    Όσο για τα τις συμμαχίες στον β' παγκόσμιο πόλεμο, γνωρίζεις ότι τα κίνητρα συμμαχιών δεν ήταν αποκλειστικά ιδεολογικά.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δικός μας Μεταξάς, που εάν διάλεγε με πολιτικά κριτήρια σίγουρα θα προτιμούσε τις δυνάμεις του άξονα, παρέμεινε όμως στην πορεία του ένας δικτάτορας που είχε ως δεκανίκι το παλάτι, και γι'αυτό εγκαθίδρυσε μία φασίζουσα διακυβέρνηση με γραμμή του βασιλέως και δεν πήγε στην αγκαλιά των ομοιδεατών του.

    Μουσικούλα;
    Two and a Half Giants. Φιλαράκια, Θεσσαλονικείς με αγγλικό στίχο, light για μεταλλάδες αλλά απολαυστικό για τους λάτρεις της μελωδικής garage.

    http://www.youtube.com/watch?v=OLjl8xPnFao

    http://www.youtube.com/watch?v=FhF-ZlbuThY&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πλάνητα good evening!

    Απάντηση πήρες αλλά μία μου λές για πρεζέμπορους και μια μου λές για μεγαλέμπορους .Ελληνας μεγαλέμπορος... λες και έχει μείνει και κανένας? όλοι φούντο κομμάτι Κίνα και πολυκαταστήματα the end. Οχι δεν νομίζω να έγινε τέτοιο πέσιμο, και τι νομίζεις οτι είναι η Χρυσή Αυγή ο δικαστής dredd ή οτι την παίρνει για όλα? Σαν κάτι κάποιους άλλους που εκτονώθηκαν πάνω στα ανθρωπάκια της Marfin καλύτερα να σου χρωστάμε την απάντηση.

    Ρατσιστές είναι άνθρωποι όλων των χρωμάτων.Δόξα το ιντερνετ μπορείς να σερφάρες ακόμα και σε πολυνησιακές ρατσιστικές οργανώσεις, αφρικανικές και οτι μπορείς να φανταστείς κου λου που κου λου που. Αρειοι είναι οι Πέρσες και πολύ Ινδοί οπότε ασχολήσου καλύτερα με αυτούς και άσε τελευταίο το Μιχαλολιάκο.

    Είπαμε μην κολλάς σε στερεότυπα δηλαδη οι μελαμψοί δεν έχουν δικαίωμα στη διαφορετικότητα και στη διατήρηση των μελαμψών.Πολλά εθνικιστικά κινήματα συμπαραστέκονται στο κίνημα των Αβοριγίνων(σου γράφω κάτι φρέσκο) καιστην Αμερική υπάρχει πλέον μεγάλη συνεργασία Λευκών και Μαύρων εθνικιστών.

    Ο Μεταξάς είναι μεγάλη ιστορία.

    Πλάνητα το οτι ανήκουμε σε άκρως αντίθετους ιδεολογικούς χώρους δε σημαίνει οτι πρέπει να μου φέρεσαι με τόση σκληρότητα χα χα μελωδικό γκαράζ??? ΕΛΕΟΣ.Τεσπα λόγο του οτι σε συμπαθώ θα το τσεκάρω. Αν όμως τα δώ ολα μόλις ερθουμε στην εξουσία θα είμαι αμίληκτος θα σε αναγκάσω να παντρευτείς την Παπαρήγα με κουμπάρο φυσικά τι άλλο Μιχαλολιάκο.

    Αυτά

    Δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kαλύτερα να έρθει δηλαδή το ΚΚΕ να με "καθαρίσει" κατευθείαν, παρά να περάσω αυτό το μαρτύριο!

    Τώρα αυτά που μου περιγράφεις περί ενός αγαπημένου κόσμου όπου μαύροι και λευκοί ρατσιστές-εθνικιστές θα πίνουν μαζί το τσάι τους και θα συζητούν για το πόσο ωραίο είναι το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, μόνο ως σουρεαλιστική συνέχεια του γάμου μου με την Παπαρήγα μπορώ να το φανταστώ.

    Γιατί η ουσία του ρατσισμού δεν είναι η "ανάδειξη της διαφορετικότητας των φυλών", είναι η βίαιη σύγκρουσή τους μέσω της αντίληψης ανώτερων-κατώτερων φυλών. Ένα τέτοιο μίσος μπορεί να απευθύνεται προς τους Εβραίους, τους Μαύρους, τους λευκούς και πάει λέγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οχι μην το λές και μην το παίρνεις αριστερίστικα είναι ωραίο να υπάρχουν λευκοί μαύροι κίτρινοι παρα αυτός ο αμερικάνικος αχταρμάς(με τις σουρεαλιστικές του προεκτάσεις χα χα.Ναι είναι η ανάδειξη της διαφορετικότητας και μπροστά στην ισοπέδωση που επιχειρούν διάφορα λόμπι Made in Jewsa.
    Τουλάχιστον η Παπαρήγα και το ΚΚΕ δεν στήριξαν ΠΑΣΟΚ και μνημόνιο όπως διάφοροι δημοκρατικοί αριστεροί του Κουβέλλη αλλά και ψευτοπατριώτες του περιστέρι Καρατζαφέρη ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.
    Και βέβαια ηταν ενα αστείο, η συντρόφισσα δεν θα είχε παρτίδες με ενα οππορτουνιστή και τροτσκιστικά στοιχεία αντε απο κεί χα χα.

    Καλά τι μπάντα ηταν αυτή με πήρε ο ύπνος.

    Καλά κρασιά ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ...


    Δαιμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. δεχεσαι κυριε πλανητικε να σου παρουν τη δουλεια οι κοκκινοι τουρκοι δηλαδη το ακελ και αν τη δωσουν σε ενα ψηφοφορο τους απο την αραπια?δεχεσαι να σου καψουν το σπιτι να σου βιασουν τη μανα η την κορη και ηα στυνομια να μην κανει κατι?δεχεσαι να τους εχεις γειτονες και να μην εχεις ησυχια.να υπαρχει μια φοβερη δυσωδια στην γειτονια σου απο τα πεταμενα τους αχρηστα και απο τα ποτα και τα τσιγαρα τους να μην μπορεις να αναπνευσεις.δεχεσαι να φωναζουν ολη νυχτα μεθυσμενοι στουπιν τζε εσυ να πρεπεις να παραμενεις ψυχραιμος?δεχεσε να σε λενε ναζιστη η εθνικιστη επειδη τολμας να λες την αληθεια?δεχεσαι να εισαι ενα γεροντακι και να σε χτυπησουν στο δρομο και οταν πας να φωναξεις να διωξουν επιτελους αυτα τα καθαρματα να σε πουν οι κοκκινοι φασιστες ως ρατσιστη η ναζιστη?αν δεχεσαι πηγαινε να ζησεις στην περιοχη καππαρης στον πρωταρα οπου θυμιζει νιγηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Eπαναστάτη άλλο πλανητικός άλλο πλάνητας, δηλαδή περιπλανώμενος. Εσύ που θέλεις να προασπίσεις τον ελληνισμό θα έπρεπε να μπορείς να το διακρίνεις.
    Η παράγραφός σου είναι ένας χείμαρρος χαρακτηρισμών (που δεν υιοθετώ) και περιστατικών ασύνδετων μεταξύ τους, τα περισσότερα από αυτά που είπες έχω δει και κυπραίους να τα κάνουν. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να βάλω ρατσιστικά κριτήρια στον μεθυσμένο ή το βιαστή. Εκεί έγκειται και η διαφορά μας.

    Όσο για τις γειτονιές, δε ξέρω αν σου λέει κάτι η συνοικία Τακτακαλάς γιατί εκεί ζω στην Κύπρο, οπότε μπορείς εύκολα να καταλάβεις ότι δεν τα γράφω αυτά κλεισμένος σε κάποια πολυτελή οικία στη Μακεδονίτισσα, ξέρω ότι οι μετανάστες δεν ανταποκρίνονται σε αυτά τα θλιβερά στερεότυπα που αναπαράγει η τηλεόραση και οι εφημερίδες.

    Από την άλλη πλευρά, δεν αγιοποιώ τους μετανάστες και δεν περνάω στο άλλο άκρο να τους θεωρήσω την υπέρτατη ευλογία όπως κάνει μεγάλο μέρος της αριστεράς ή του αντιεξουστιαστικού χώρου (δλδ ό,τι κάνουν οι μετανάστες είναι και καλό επειδή είναι μετανάστες).

    Είναι άνθρωποι με θετικά και αρνητικά, καλοί και κακοί, όπως όλοι μας.
    Σ'όσους και να πάω τόπους, ίδιους βρίσκω τους ανθρώπους που έλεγε και ένας ποιητής ο οποίος αγάπησε πολύ την Κύπρο...

    http://www.youtube.com/watch?v=8jGuXTHRqC8

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ