11.12.10

Γιάννης Δημητράκης: Η "συμμορία με τα μαύρα" δεν υπάρχει!

"τα ΜΜΕ αναφέρουν και αναμασάνε την ιστορία ''των ληστών με τα μαύρα" που δεν υπάρχει"
Έχει συλληφθεί σε συμπλοκή κατά τη διάρκεια ληστείας, έχει παραδεχτεί ότι ανήκει ιδεολογικά στον αντιεξουσιαστικό χώρο, και αυτές τις μέρες δικάζεται ως μέλος της "συμμορίας με τα μαύρα". Μίας ομάδας που αναφέρεται πολύ συχνά στα ΜΜΕ, και το Υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη" έχει επικηρύξει με 600.000 ευρώ
(Εννοείται ότι δε θα δημοσιεύσω την φωτογραφία του από τη σύλληψη που έχει πλημμυρίσει τα μέσα. Αρνούμαι να παρουσιάσω τον άνθρωπο αυτό "ανφάς-προφίλ" όταν απαγορεύεται να δημοσιεύονται οι φωτογραφίες από βιαστές ανηλίκων.)
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η "συμμορία με τα μαύρα" παρουσιάζεται από αστυνομικούς και δημοσιογράφους ως ενεργή από το 2002, και είναι μία ένοπλη ομάδα που κλέβει τράπεζες και χρηματοδοτεί ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις. Δημιουργείται εύλογα το ερώτημα: ΠΟΙΕΣ;
Αντιγράφω δηλώσεις του Χρυσοχοϊδη, τότε υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ.,  από δημοσίευμα της εφημερίδας "Βήμα" της 27 Οκτωβρίου 2009
«δεν μπορούμε να μην αναζητούμε άτομα και να δημιουργούμε νέους ΚουφοντίνεςΟπως συνέβη δηλαδή με το μέλος της 17Ν που ήταν καταζητούμενος από τη δεκαετία του ΄80, είχε αλλοιώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του και συνέχιζε την ένοπλη δράση του. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι έχουν εξαφανιστεί και έξι ακόμη νεαρά παιδιά, για τα οποία έχουνπροκύψει σχέσεις και με την οργάνωση “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”».
Το 2006, ο Δημητράκης τραυματίζεται κατά τη διάρκεια ληστείας, και συνδέεται με την "συμμορία" κατά την απόδοση κατηγοριών. Παράλληλα, επικηρύσσονται άτομα του κύκλου του.
Όμως ληστείες εξακολουθούν να γίνονται και να αποδίδονται στην "συμμορία με τα μαύρα" και προκύπτει άλλο ένα ερώτημα: ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ;
Στο ίδιο δημοσίευμα εφημερίδας διαβάζουμε: "Επιπλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν υπόνοιες ότι ίσως η «συμμορία με τα μαύρα», με νέα σύνθεση, κρύβεται πίσω από τις ληστείες που σημειώθηκαν στις 3 Μαΐου 2007 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Λαύριο και στις 29 Μαΐου 2007 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Κορωπί, με συνολική λεία περίπου 35.000 ευρώ."
Έχουμε και λέμε λοιπόν: υπάρχει μία συμμορία η οποία φοράει μαύρα και χτυπάει τράπεζες, χρηματοδοτώντας ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις. Η συμμορία αυτή αν και έχει χάσει εκτελεστικό βραχίονα λόγω σύλληψης, και με τους υπόλοιπους συνεργούς επικηρυγμένους, συνεχίζει να ενεργεί σαν να μην έχει συμβεί τίποτε, με νέα σύνθεση (όπως αλλάζει η σύνθεση μίας ποδοσφαιρικής ομάδας, ας πούμε). 
Λίγο παρακάτω στο άρθρο συνδέεται η συμμορία και με τον "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ"
Σε κειμενό του στις 27/10/2009 ο δημοσιογράφος Σ.Κούλογλου καταθέτει το εξής: "Από την οδό Κατεχάκη διέρρευσε ότι υπήρξε ταυτοποίηση του DNA κάποιων από τους καταζητούμενους ληστές με τον Επαναστατικό Αγώνα, αλλά τέτοιες διαρροές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη: το βέβαιο είναι ότι κάποιες ενδείξεις υπάρχουν και η επικήρυξη επιδιώκει να αναγκάσει να περάσουν στην άμυνα, κάποιους που πιθανότατα ετοιμάζονταν για επίθεση."
Επομένως η ύπαρξη ή όχι στοιχείων που να συνδέουν τους "ληστές με τα μαύρα" με συγκεκριμένες ένοπλες οργανώσεις τέθηκαν εν αμφιβόλω, κάτι το οποίο ποτέ δε διέψευσε η ελληνική αστυνομία ή το αρμόδιο υπουργείο.
Πέρα από όλα τα κενά και τις αμφιβολίες που αφήνει η επίσημη αφήγηση κράτους-Μ.Μ.Ε. για την παρουσία και την δράση αυτής της ομάδας, υπάρχει και κάτι πολύ πιο κραυγαλέο: Γιατί να πιστέψουμε πως κάθε ληστής με μαύρα ρούχα ανήκει στην ίδια ομάδα; 
Αλήθεια, ποιός είναι ο πιο συνηθισμένος ρουχισμός για την τέλεση οποιονδήποτε παράνομων πράξεων; Δεν φοράει το 90% των ληστών μαύρα ρούχα για να μην παρέχει διακριτικά γνωρίσματα στους πιθανούς μάρτυρες;
Κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος, αλλά εάν οι δηλώσεις του Δημητράκη ευσταθούν, θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες απάτες κατασκευής κοινωνικών κινδύνων στην σύγχρονη Ελλάδα.
Κάτι ανάλογο δηλαδή με την χρήση της "Αλ Κάιντα" στα αμερικανικά μέσα: ο,τιδήποτε συμβαίνει επάνω στον κόσμο που αντιστέκεται στα αμερικανικά συμφέροντα, είναι δρομολογημένο από την Αλ Κάιντα ή είναι "παρακλαδι" της Αλ Κάιντα. 
Εάν οι "ληστές με τα μαύρα" είναι ένα παιχνίδι προπαγάνδας και τίποτε άλλο, δημιουργείται έντεχνα μία απο-ιδεολογικοποίηση των πράξεων. "Μην τους παίρνετε για ιδεολόγους, είναι κοινοί εγκληματίες και τίποτε άλλο". Και αυτό κρατάει χρόνια πολλά.

Μουσική υπόκρουση: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ