2.1.09

Ελληνικό Κράτος: ο "νόμιμος" μπαρμπουτιέρης

Χρονιάρες μέρες λοιπόν, και μια και "συνηθίζεται" να το ρίχνει το έθνος στο τζόγο, επέλεξα να κάνω μια βόλτα σε μερικά στατιστικά στοιχεία που νομίζω πως έχουν ενδιαφέρον.
Σε αυτήν την χώρα υπάρχει ως γνωστόν μία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση η οποία νοιάζεται πρωτίστως για την μεγιστοποίηση του κέρδους, και φυσικά δεν λέει όχι στις μεγάλες πολυεθνικές, που έχουν κατακτήσει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αγοράς.
Θα μου πεις γιατί μας γράφεις πράγματα που είναι πιο αυτονόητα και από το ότι το Αιγαίο έχει ψάρια.

Είναι γιατί στην ελληνική κοινωνία, στα πλαίσια του τζόγου ζούμε έναν από τους πιο βρόμικους πολέμους της κρατικής εξουσίας εις βάρος των πολιτών.
Επιλέγοντας λοιπόν τον δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων ήδη από την εποχή του ΠΑΣΟΚ, η ελληνική κυβέρνηση έχει πουλήσει (ή έχει προσπαθήσει να πουλήσει )περιουσία του ελληνικού λαού ουκ ολίγες φορές: βλέπε ΟΤΕ, Ολυμπιακή Αεροπορία, παιδεία κλπ.

Ο μόνος τομέας στον οποίο το κράτος δεν διανοείται να παραδώσει το μονοπώλιό του, είναι ο τζόγος. Αν αναρωτιέστε για ποιόν λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό:

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=59807

To χρυσό μετάλλιο στον τζόγο διεκδικεί η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση οργανισμού (ΜΕCN) για τη διεθνή αγορά τυχερών παιχνιδιών. Η χώρα μας κατατάσσεται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη στην κατά κεφαλήν δαπάνη για τυχερά παιχνίδια, καθώς υπολογίζεται ότι κάθε Ελληνας ξοδεύει το ποσό των 800 ευρώ ετησίως. Σε παγκόσμιο επίπεδο η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από τη Σιγκαπούρη και την Πολιτεία της Μασαχουσέτης.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για το 2007 οι Ελληνες ξόδεψαν συνολικά το ποσό των 10 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9 δισ. ευρώ στο νόμιμο τζόγο, ενώ υπολογίζεται ότι επιπρόσθετα ένα ποσό της τάξης του 1 δισ. ευρώ ξέφυγε προς τον παράνομο. Περίπου δηλαδή το 4% του ΑΕΠ.
Η προτίμηση των Ελλήνων εστιάζεται στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, δηλαδή στο Πάμε Στοίχημα και τα ΚΙΝΟ, ΠΡΟΠΟ, Τζόκερ, ΛΟΤΤΟ, ΕΧΤRA 5, Super 3, ΠΡΟΤΟ και Προπογκόλ, ενώ αντίστοιχα υψηλές είναι οι επιδόσεις σε κάθε μορφής τζόγο, όπως τα κρατικά λαχεία, ο ιππόδρομος και τα καζίνο.
Αποτέλεσμα της έφεσης του Ελληνα για τον τζόγο είναι το γεγονός ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι πλέον (μετά την Εθνική Τράπεζα) η δεύτερη εταιρία στην Ελλάδα σε κέρδη, ενώ είναι η τρίτη «λοταρία» στον κόσμο με βάση τον τζίρο.


800 ευρώ λοιπόν κατά μέσο όρο για κάθε Έλληνα. 9 ΔΙΣ ευρώ έσοδα για το κράτος. Μία αιματηρή φορολογία που την πληρώνουμε "με τη θέλησή μας".
Θα μου πεις, ο καθένας έχει το δικαίωμα να παίξει ή να μην παίξει τυχερά παιχνίδια.
Αν είναι όμως έτσι, γιατί να μην έχω ως πολίτης και καταναλωτής το δικαιώμα να παίξω και στον πανίσχυρο bookmaker από την Μ. Βρετανία, που μπορεί να μου εγγυηθεί μεγαλύτερες αποδόσεις και κέρδη;
Φαίνεται πως η "ελεύθερη οικονομία" μας, ελευθερώνεται και σκλαβώνεται κατά το δοκούν.

Το πιο γουστόζικο σημείο όμως, είναι ότι το κράτος δεν είναι ικανό να διατηρήσει μόνο του μέσω του ΟΠΑΠ το πλέγμα των τυχερών παιχνιδιών. Έτσι καταφεύγει στις επιχειρήσεις ενός ανθρώπου που έχει το "know how" και τις υποδομές για να βοηθήσει με το αζημίωτο. Η επιχείρηση αυτή λέγεται Intralot και ο ιδιοκτήτης της Σωκράτης Κόκκαλης.

http://www.epr.gr/release/113099/

H INTRALOT ανακοινώνει ότι από κοινού με την 100% θυγατρική της Εταιρία Στοιχημάτων Α.Ε., προχώρησε σε συμφωνία εξάμηνης διάρκειας, με αφετηρία την 29η Ιανουαρίου 2007, με την ΟΠΑΠ Α.Ε. Στα πλαίσια της συμφωνίας αυτής, η INTRALOT θα παρέχει την υλικοτεχνική υποδομή αλλά και την τεχνογνωσία που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του παιχνιδιού «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ». (...)
Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει το εύλογο τίμημα των αδειών χρήσης των λογισμικών και της υλικοτεχνικής υποδομής που υποστηρίζει σήμερα τη λειτουργία του Στοιχήματος στη χώρα μας.


Καλή χρονιά στην υγειά των κορόιδων!

1 σχόλιο:

  1. ta statistika den einai katholou tixaia...o ellinas thelei na ginei eite dimosios ipalilos kai na min ksanadoulepsei eite na kanei mia arpaxti kai....na min ksanadoulepsei!ta tixera paixnidia iparxoun "apo panta" alla opos fainetai eimaste oi pio efkolopistoi... kai peftoume efkola stin pagida tou opap. Stin india exoun tixera paixnidia alla me kastes. Ena paidi kathe xilies oikogeneias mporei na anebei kasta kai epomenos oloi oi apogonoi tou...oi goneis zoune monimos me tin elpida to paidi tous na einai ena apo afta (an bebaia to theloun kai ta astra!)...stin ellada ginetai kati paromoio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ