2.5.10

Η Ελλάδα που αντιστέκεται

Νομίζω πως δεν μένει να ειπωθούν πολλά σχετικά με την κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Το ερώτημα που πλανήθηκε επάνω από τη χώρα τα τελευταία χρόνια για το ποιός θα πληρώσει έχει τεθεί τώρα με την πιο εκβιαστική του μορφή. 
Τα σκάνδαλα που ξέσπασαν και απέδειξαν ότι τα χρήματα όλων των πολιτών πήγαν στην τσέπη διάφορων διαπλεκόμενων (Βατοπέδι, Siemens, παρακολουθήσεις, μίζες υπουργών κ.α.), δεν βρήκαν ούτε έναν από τους υπεύθυνους στα έδρανα της δικαιοσύνης. Εξεταστικές επιτροπές και εισαγγελικές έρευνες το μόνο που κατάφεραν είναι να κρατήσουν μακρυά από τις ευθύνες τους ανθρώπους που μπορούν με τα ευγενικότερα λόγια να χαρακτηριστούν κλέφτες και απατεώνες. 
Και τώρα που "ήρθε ο λογαριασμός" από τις υπέρογκες οφειλές στις οποίες οδήγησε το κράτος για να συντηρήσει τις ασθενικές δομές του, καλείται να τον πληρώσει ο κάθε μη προνομιούχος. 
Το θέμα είναι εάν θα πει "ευχαριστώ" στην ολοφάνερη κλοπή και την αναδιανομή πλούτου προς όφελος των οικονομικά ισχυρότερων  που συντελείται μπροστά στα μάτια του, ή εάν θα πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις, για τον εαυτό του και για τα παιδιά του.

5 σχόλια:

  1. http://olympia.gr/2010/05/02/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρειαζόταν ένα μεγάλο ερωτηματικό στον τίτλο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aσφαλώς ΔemΩΝ, δίπλα στην Ελλάδα που αντιστέκεται υπάρχει και η Ελλάδα που κοιμάται, υπάρχει και η Ελλάδα που είναι σοκαρισμένη που έχει κλονιστεί ένα μοντέλο ζωής ολόκληρο, υπάρχει η Ελλάδα της τηλεοπτικής δημοκρατίας.
    Προσωπικά συγκινούμαι και βρίσκω διάθεση να γράψω κάτι μόνο για την Ελλάδα που αντιστέκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι άλλη λάσπη!
    Κάποιοι ανακριβώς ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής με το προεκλογικό πρόγραμμά της. Αντιγράφω από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ: «Η οικονομία της χώρας δεν μπορεί να χάσει ούτε μια μέρα ακόμη. Προτεραιότητα μας η στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και η αναδιανομή με συγκεκριμένα μέτρα.»
    Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα απόλυτα συνεπές με τις εξαγγελίες του: Η πρώτη μεγάλη αναδιανομή έγινε το 2000, όταν με τη φούσκα του χρηματιστηρίου αναδιανεμήθηκαν κάμποσα δισεκατομμύρια από τους μικρομεσαίους προς τους πολύ πλούσιους. Σήμερα, είναι αλήθεια με μικρή καθυστέρηση κάποιων μηνών αλλά πάντως με συγκεκριμένα μέτρα στηρίζεται το πραγματικό εισόδημα των μεγαλοαστών (τραπεζίτες, καναλάρχες, εργολάβοι, μεσάζοντες, διαπλεκόμενοι) και με τη δεύτερη μεγάλη αναδιανομή οι μικρομεσαίοι γίνονται προλετάριοι και αποκτούν σωστή ταξική συνείδηση.
    Αυτά για να μη δυσφημούνται από λασπολόγους το κυβερνών κόμμα και ο πρωθυπουργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις δίκιο Διογένη και η κακεντρέχεια έχει τα όριά της :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ