Με την ομάδα "Αυτονομία ή Βαρβαρότητα" (και το περιοδικό Μάγμα το οποίο εξέδιδε) είχαμε ασχοληθεί και παλαιότερα. Κάποιες βαθιές πολιτικές διαφωνίες (κυρίως για την φύση και την χρησιμότητα της βίας όταν αυτή χρησιμοποιείται ως πολιτικό μέσο) οδήγησαν στην διάσπαση της ομάδας.
Το περιοδικό "Πρόταγμα" διαδέχτηκε το "Μάγμα", αλλά η θεματολογία του παραμένει σταθερή, δηλαδή ασχολείται με θέματα άμεσης δημοκρατίας και αυτονομίας.
Οι άνθρωποι που διαφώνησαν με τις μέχρι τώρα ιδέες της ομάδας σχημάτισαν την ιστοσελίδα http://www.arguments.gr/, ενώ για το "Πρόταγμα" και την "Πολιτική ομάδα για την αυτονομία" μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ: http://protagma.wordpress.com/
Γηράσκω αεί διασπώμενος; Αν θέλεις πες το κι έτσι.
Πάντως το περιοδικό που πήρα προχτές στα χέρια μου αξίζει να το διαβάσεις και να προβληματιστείς. Γι'αυτό και το προτείνω.
Αγαπητέ Πλανήτα, ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι μεγάλο ζήτημα, αυτό της διάσπασης. και νομιζω ότι δεν εξαντλείται καθόλου στα θέματα της βίας. πάει πολύ πιο βαθιά, όπως προσπαθήσαμε να αναλύσουμε και στο πρώτο μας τεύχος. βλέποντας πάντως τα πράγματα με κάποια χρονική απόσταση, πιστεύω ότι μας έκανε καλό που προχωρήσαμε στη διάσπαση.
Μήτσος από Πρόταγμα
Γεια σου Μήτσο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω, δεν ξέρω ακόμη και σήμερα το σκέφτομαι και δε μπρορώ να απαντήσω οριστικά.
Από τη μία πλευρά η διάσπαση κάθε ομάδας-συλλογικότητας σου δίνει ενστικτωδώς μία αρνητική εντύπωση, γιατί λες, να πάρει δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που οι επιθέσεις απέναντι στην κοινωνία αυτή τη στιγμή να βρίσκονται στο φουλ, εμείς να χωρίζουμε τα τσανάκια μας.
Από την άλλη πλευρά εάν οι πολιτικές ομάδες έχουν τόσο δυνατές διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη τους που δεν είναι αποτελεσματικές ως προς το σκοπό τους, τι άλλο μπορείς να κάνεις;
Δυστυχώς την απάντηση δεν την έχω στο τσεπάκι.