5.4.12

Δημήτρης Χριστούλας

Ψάχναμε να βρούμε όπλα
ξέραμε
πως όλοι πεθαίνουνε
αλλά υπάρχουνε θάνατοι που βαραίνουνε
γιατί διαλέγουν οι ίδιοι τον τρόπο.
Κι εμείς αποφασίσαμε το θάνατο στο θάνατο

Κατερίνα Γώγου
γιατί αγαπάμε πολύ τη ζωή."

Το αποφεύγω πλέον όπως ο διάολος το λιβάνι  να ενημερώνομαι από τους μεγαλοδημοσιογράφους της τηλεόρασης. Ο ρόλος τους ήταν ανέκαθεν πρόστυχος αλλά τώρα που οξύνονται οι κοινωνικές αντιθέσεις είναι και εξόφθαλμος. Για να μη βρίζω κάθε δέκα δευτερόλεπτα τα τσιράκια του Αλαφούζου και του Βαρδινογιάννη για τον τρόπο που γαβγίζουν προστατεύοντας τα αφεντικά τους,απέχω του θεάματος.
Αυτό που συνέβη όμως σήμερα δεν γινόταν να με κρατήσει μακριά, όταν με φώναξαν κάποιοι συγγενείς. 77χρονος συνταξιούχος αυτοκτόνησε στο κεντρικότερο σημείο της χώρας, την πλατεία Συντάγματος.
Οι λέξεις "77χρονος" και "συνταξιούχος" έκαναν κύκλους στην τηλεοπτική συζήτηση, ενώ αργότερα προστέθηκαν κάποια άλλα στοιχεία..." Ήταν φαρμακοποιός... ήταν άρρωστος... δεν χρωστούσε σε τράπεζες... δε μπορούσε να συντηρηθεί... Ήταν αριστερός... Δεν ήθελε να είναι βάρος στην κόρη του...". Έπειτα διαβάστηκαν και από ένα video wall ορισμένα μέρη του σημειώματός του. 
Φυσικά όσοι κάλυψαν το ρεπορτάζ επικεντρώθηκαν περισσότερο στο σημείο που μιλάει για την συνεισφορά του στα ταμεία και την οικονομική του κατάσταση, ενώ η επιστολή που έγραψε είναι μία οξεία πολεμική σε όλο το σάπιο σύστημα που κυβερνάει τη χώρα που λέγεται Ελλάδα. Ουσιαστικά, αν δεν υπήρχε η τραγική αυτή πράξη, οι γραβατωμένοι καθωσπρέπει κύριοι που ανέλυαν με πόνο ψυχής το γραπτό του αυτόχειρα, θα μπορούσαν να το αποκαλέσουν υπό άλλες συνθήκες ως "κάλεσμα σε τρομοκρατική δράση".
Αυτοί που χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα για τον άνθρωπο αυτό, δημοσιογράφοι,πολιτευτές, αναλυτές, παρατρεχάμενοι, αύριο θα ασχολούνται με άλλα "καυτά θέματα" της δικής τους κατασκευασμένης "επικαιρότητας". Ίσως να ενοχλούνται ενδόμυχα που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα της απελπιστικής κατάστασης για την οποία έχουν και οι ίδιοι βαρύτατο μερίδιο ευθύνης. 
Αυτό εξηγεί άλλωστε και την απουσία του ονόματος από όλα τα μέσα ενημέρωσης. Ο άνθρωπος αυτός, παρουσιάστηκε ως "77χρονος", ή "συνταξιούχος", χωρίς ονοματεπώνυμο και υπόσταση. Ο άνθρωπος αυτός εντάχθηκε στην απρόσωπη στατιστική ενώ η πράξη του ήταν βαθιά πολιτική.
Γιατί θα είναι για πάντα γραμμένο::
Αυτός εκεί
ο συγκεκριμένος άνθρωπος
είχε μια συγκεκριμένη ζωή
με συγκεκριμένες πράξεις.
Γι αυτό και
η συγκεκριμένη κοινωνία
για το συγκεκριμένο σκοπό
τον καταδίκασε
σ' έναν αόριστο θάνοτο

Το όνομά του ήταν Δημήτρης Χριστούλας.

9 σχόλια:

  1. Και εγώ την Κατερίνα Γώγου σκέφτηκα. Γιατί οι ευαίσθητοι άνθρωποι αυτοκτονούν, και μένουντα γουρούνια γύρω μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί έχουν υψηλό το αίσθημα της ευθύνης. Αντιπαράβαλλε τον πρώην πρωθυπουργό Γ.Α.Παπανδρέου που είχε το θράσος σήμερα να κάνει δηλώσεις για να πει ότι "η προσέγγιση της Ευρώπης στο ζήτημα του χρέους δεν είναι σωστή". Τη στιγμή που είναι ηθικός αυτουργός ως άνθρωπος που "κυβέρνησε" τη χώρα, για εκατοντάδες εξοντώσεις, ψυχολογικές και βιολογικές, συμπολιτών του. Το είχε πει πολύ σωστά στην προεκλογική του εκστρατεία. Πολύ σωστά. ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o tempora o mores!!! Ντροπή σ' αυτούς που αποφάσισαν την εξαθλίωση του λαού, ντροπή στο λαό που τους ανέχεται,ντροπή στους έχοντες που εξακολουθούν να απολαμβάνουν πλούσια τα ελέη της επίγειας ζωής, χωρίς να συγκινούνται από το δράμα των ανήμπορων και φτωχών, ντροπή στους αναίσχυντους και αναίσθητους που επιμένουν να ζητούν ψήφο, υποστηρίζοντας ότι θα σώσουν τους ατυχείς έλληνες. Όχι, όμως, αυτοκτονίες. Δεν τους αγγίζουν. ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκεί είναι ακριβώς και το πρόβλημα αγαπητέ/η ανώνυμε/η, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    Και μόνο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη βουλή ψηφίστηκε με τα συνθήματα "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" και "λεφτά υπάρχουν", για να οδηγηθούμε σε μία "ισχυρή" κυβέρνηση που στη συνέχεια θα εκχωρήσει όλη τη λαϊκη κυριαρχία, δείχνει το πως αντιμετωπίζουν οι πολιτευτές μας τον θεσμό των εκλογών.
    Έχουμε φτάσει στο σημείο ο πρωθυπουργός της χώρας να είναι μη εκλεγμένο πρόσωπο, με συγκυβέρνηση κομμάτων που πριν πέντε-δέκα χρόνια εμφανίζονταν ως οι μεγάλοι "εχθροί" και τώρα τα βρίσκουν υπέροχα μεταξύ τους για να διατηρήσουν μία ανήθικη υποτέλεια.
    Και αρκετά καταγγέλλουμε, τα ξέρουμε και τα ζούμε όλοι αυτά, όμως το θέμα είναι ότι όσοι έχουν σταθεί στον αντίποδα των επιλογών αυτών αποδεικνύονται ανέτοιμοι ή ανεπαρκείς στο να κάνουν πιο εφικτή την επιλογή ενός άλλου δρόμου. Είναι πολύ μεγάλη αλλά κρίσιμη νομίζω αυτή η συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να' σαι καλά, Πλάνητα

    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σάββας Μετοικίδης, εκπαιδευτικός.
    Αυτόχειρας.
    Ηθικοί Αυτουργοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ωραιο μπλογκ χαρηκα που σε βρηκα κι ας διαφωνουμε σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο κόσμος φίλε θα ήταν πολύ βαρετός αν συμφωνούσα με όλους.
    Έχω δημοσιεύσει και μία ανάρτηση σχετικά με το βίντεο που με έφερε στο ιστολόγιό σου.
    Από εδώ καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ