23.6.12

Η ομοφυλοφυλία ως πολιτικό και κοινωνικό δικαίωμα (με αφορμή το 1ο Thessaloniki Pride)

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει από τους γνωστούς συντηρητικούς κύκλους της πόλης και της χώρας (βλ.Μητροπολίτες και γνωστοί πολιτευτές), για το πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης.  
Ένα κατεστημένο που κυριάρχησε για χρόνια στην περιοχή και προσπάθησε -εις μάτην- να μετατρέψει την Θεσσαλονίκη σε μία θλιβερή επαρχιακή πόλη, με τυποποιημένες επετειακές γιορτούλες που δεν αφορούν κανένα.



Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί: Γιατί συγκεκριμένα οι ομοφυλόφιλοι να διοργανώνουν εκδήλωση σε σχέση με τις προτιμήσεις τους; Δεν είναι υπερβολικό και προκλητικό για την υπόλοιπη κοινωνία; 
Κατά τη γνώμη μου είναι προκλητικό για αυτόν που δεν είναι έτοιμος να δεχτεί την εικόνα δύο αγοριών ή δύο κοριτσιών που είναι πιασμένα χέρι χέρι. Και όταν λέμε: "Ας κάνουν ό,τι θέλουν αλλά στο κρεβάτι τους" δεν εκφράζουμε τίποτε άλλο παρά την επιθυμία μας να κρύψουμε την εικόνα αυτή από την υπόλοιπη κοινωνία. Το θέμα δεν είναι να κρύψουμε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά να τους επιτρέψουμε να συμμετέχουν σε όλα τα κοινωνικά δρώμενα με αυτή τους την ιδιότητα: σε μία δίκαιη κοινωνία, οι άνθρωποι θα πολιτεύονταν ή θα ήταν διάσημοι αθλητές, δηλώνοντας ομοφυλόφιλοι. Σήμερα αυτό σπάνια συμβαίνει. Όχι γιατί δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι σε αυτά τα πεδία. Αλλά επειδή οι εμπλεκόμενοι φοβούνται να δημοσιοποιήσουν αυτή την επιλογή τους. 
Και επανέρχομαι στα μικρόψυχα και ομοφοβικά σχόλια που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες. Για όσους δεν τον έχουν ήδη "απολαύσει", παραθέτω το βίντεο με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και γνωστό τηλε-φαφλατά κ Ντινόπουλο: 

Η αλητεία στις δηλώσεις Ντινόπουλου δεν είναι μόνο η υποτίμηση των ομοφυλόφιλων ανθρώπων, που είναι προφανής. Είναι ο υπαινιγμός ότι ο χώρος της Αριστεράς, έχει μία ιδιαίτερη σχέση με την ομοφυλοφιλία, ενώ ο χώρος τον οποίο εκπροσωπεί εκπέμπει ανόθευτη βαρβατίλα. Πράγμα το οποίο όποιος διαθέτει λίγη νοημοσύνη και μνήμη, μπορεί να δει κατά πόσο ισχύει. Δε θέλω να γράψω ονόματα νεοδημοκρατών βουλευτών και υπουργών που ακούγεται πως έχουν προτίμηση στο ίδιο φύλο. Το μόνο που θα γράψω είναι ότι οι συγκεκριμένοι πολιτευτές θα έπρεπε να ντρέπονται που κάθονται στα ίδια έδρα να με τον Ντινόπουλο. 
Το ίδιο ισχύει και με τον μη Θεσσαλονικιό Μητροπολίτη Άνθιμο, ο οποίος κάθε ώρα και στιγμή υποδεικνύει συμπεριφορές στους πολίτες (μάλλον αγνοώντας ότι οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις του έχουν γυρίσει μπούμεραγκ). Άλλωστε είναι γνωστό, ότι στο ιερατείο της Ελλάδας δεν υπάρχει ούτε ένας ομοφυλόφιλος...
Ντινόπουλε και Άνθιμε, αν είχα μία αμφιβολία για το αν θα περάσω από το Φεστιβάλ ή όχι, τώρα έχει διαλυθεί. Θα πάρω την κοπέλα μου από το χέρι και θα πάμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους άντρες και γυναίκες που έχουν σιχαθεί την υποκρισία σας...

7 σχόλια:

  1. MMMMm tha paris tin kopela sou kai tha paaass????? psefti , akoma perimeno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσένα θα σε πάω στο Μπατμανίδη μη παραπονιέσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. den to perimena christo... filopoustas?
    pefteis sta matia moy.
    pos tha stilo ta paidia moy na tous matheis agglika?
    ti tha tous dixneis diladi? mipos tipota video opos auto:
    http://www.youtube.com/watch?v=XKE3dIrRIbg
    aparadektos.
    billias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί που βγάζουν τόση φοβία για τους «πούστηδες», είναι συνήθως “closet queens”...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε σου φάνηκε κιτς όλο αυτό και περιττό? Ακόμα και αυτοί οι δήθεν απελευθερωμένοι που ήταν στην παρέλαση κρυφογελούσαν και σκουντούσαν τον διπλανό τους με τις ακρότητες και το υπερβολικό θέαμα. η κοινωνία έχει χωνέψει εν πολλοίς την ομοφυλοφιλία και όσο περνούν τα χρόνια θα βελτιώνεται η κατάσταση. Ένα gay pride δε θα φέρει την Άνοιξη.. Τηλεθέαση και βήμα στους τηλεκανίβαλους θα δώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ