26.1.09

Εθνικό βραβείο μυθιστορήματος στον Ι. Βερυβάκη τώρα!

Η λογική του στρατού στο μεγαλείο της σε ρεπορτάζ της Καθημερινής:

Η πλέον κρίσιμη αλλαγή της τελευταίας δεκαετίας είναι η μείωση της θητείας. Αντιμετωπίζοντάς την ως στοιχείο του προεκλογικού αγώνα, οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών μείωσαν τη θητεία στους 12 μήνες. Είναι εφικτή η περαιτέρω μείωση; «Το ελαχιστότατο όριο δεν πρέπει να πέσει κάτω από τους 12 μήνες», λέει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Ιωαν. Βερυβάκης και εξηγεί: «Ανταποκρίνεται ακόμη και σε έναν κύκλο ημερολογιακό. Πρέπει να εκπαιδεύονται οι στρατιώτες για ένα πλήρες 12μηνο, ώστε να αντιμετωπίζουν όλες τις εποχές και τις καιρικές συνθήκες. Διαφορετικά θα πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό σε στρατιώτες του χειμώνα ή του καλοκαιριού».
----------------------------------------------------------

Να τι κάνει λοιπόν ένας στρατιωτικός όταν αφυπηρετεί.
Επιστημονική φαντασία αγαπητοί συνάρρωστοι.
Μετά από τον βιοχημικό πόλεμο, τις έξυπνες βόμβες και την πυρηνική απειλή, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανακαλύπτει τους... μαχητές του χειμώνα!

Σίγουρα μιλάμε για ένα ακλόνητο επιχείρημα. Δεν μειώνουμε την θητεία γιατί είναι θέμα καιρού.
Την γάγγραινα αυτή στο σώμα του Ελλαδιστάν, το έχει πάρει γραμμή μέχρι και η δεξιά.
Το θέμα είναι πως θα προασπίσουν οι παχυλά αμειβόμενοι (συχνά και οι ίδιοι παχυλοί) ανώτεροι στρατιωτικοί τα λεφτά που ξοδεύουν και απλόχερα τους δίνονται μέσω της φορολογίας.
Για άλλη μια φορά, το θέμα είναι στην ταμπακέρα.

Ωστόσο η κουβέντα δεν είναι μικρής σημασίας: Θα πρέπει να δούμε για πόσο διάστημα θα ανέχεται το κράτος αυτό να ξοδεύει τον μισό του πλούτο για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, και αντίστοιχα για πόσο καιρό θα επενδύει ψίχουλα στην μοναδική ουσιαστικά βαρειά βιομηχανία, την ΠΑΙΔΕΙΑ.

ε;

1 σχόλιο:

  1. αδερφέ μου, υπάρχουν σκοπιμότητες...και παίζονται παιχνίδια....πολλά...και ο στρατός είναι ένα "παιχνιδι" πολυ ενδιαφερον για ολους αυτούς που κανουν κουμαντο....καταλαβαινεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ