24.7.09

Eπιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα

Επαναξιολόγηση των επαγγελμάτων που λαμβάνουν επιδόματα για βαρέα ανθυγιεινά στην Ελλάδα:


Πάγωμα μισθών και προσλήψεων συστήνει το Διεθνές Νομισματικό ταμείο

Την ίδια στιγμή στη Γαλλία, ο Σαρκοζί και η κυβέρνησή του καταργούν την αργία της Κυριακής

Στην Τουρκία, εργαζόμενοι απολαμβάνουν την τρομοκρατία του
μεροκάματου χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας και προστασίας (φωτο). Ο εργασιακός μεσαίωνας δε γνωρίζει (πλέον) σύνορα.








2 σχόλια:

  1. Πραγματικά μεσαίωνας. Αν είναι δυνατόν. Ειδικά σε κάτι τέτοιες δουλειές, ντροπή ρε. Στην Κύπρο με τους 43 βαθμούς κελσίου, παρά τον κανονισμό του "σταματά η εξωτερική εργασία σε πάνω από 40 βαθμούς κελσίου", οι περισσότεροι εργάτες εργάστηκαν. δεν ξέρω πως.

    Κι όχι μόνο αυτοί. Η δουλεία σε μεγαλοεταιρείες ξεπερνά τα όρια. υπάρχουν άνθρωποι που χτυπούν 15ωρα σε λογιστικά γραφεία - φίρμες, που εργάζονται σάββατα-αργίες, χριστούγεννα, πάσχα, για μια κωλοκαριέρα.

    Στην πραγματικότητα, είμαστε ακόμα και πάντα τα γρανάζια μιας μηχανής που δεν σταματά, και δε θα σταματήσει, ούτε αν μας λιώσει όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όπως λέει και ο ποιητής
    ''ο καθένας μια βίδα, ένα γρανάζι
    όλοι μαζί έν' άσκοπο ρόλόι
    για να μετράει την ώρα ο κανένας''

    στην λευκωσία πάντως οι δρόμοι έκλεισαν ! ΠΑΝΤΟΥ γίνονται οδικά έργα στα πλαίσια αναβάθμισης της πόλης (;) βέβαια ο κόσμος άρχισε τα παράπονα στην δήμαρχο, διότι οι περισσότεροι δρόμοι εν κλειστοί και δυσκολεύεται η κυκλοφορία, έτσι πλέον θωρείς παντού εργάτες μέστα χώματα και την ηχορύπανση να πηαίνουν πάνω κάτω για να τελιώσουν τα έργα μιαν ώρα γρηγορότερα, άσχέτως αν το ΡΙΚ στα ρεπορτάζ του διευκρινίζει με σαφήνεια ότι ακολουθούν τριήμερα κάυσωνα και συνίσταται περιορισμός εντός της οικίας για όλα τα πληθυσμιακά στρώματα-ετσι το λέει ακριβώς..!
    και οι μεγαλοεταιρείες ένα περίπου με τον ίδιο ανταγωνιστικό και παγερό τρόπο λειτουργούν - λίγο πιο ωραιοποιημένα, όμως πάντα στα πλαίσια του let the carnage begin - ε, ίσως η κοινωνική αδικία και ο ταξισμός στη σημερινή κοινωνία εν ακόμα μια απόδειξη της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών..!

    planita welcome!υπέροχες οι φωτογραφίες από την ισταμπούλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ