7.1.11

Βόλτα στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο

"Στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται και θα ανακαινιστούν θα χρησιμοποιηθούν ως κέντρα υποδοχής και στέγασης παράνομων μεταναστών, καθώς στα υπάρχοντα Κέντρα Φιλοξενίας ο συνωστισμός έχει δημιουργήσει απάνθρωπες συνθήκες παραμονής. Εντείνονται οι συζητήσεις και για τον φράχτη στον Έβρο"  news247.gr
Στρατόπεδο Καρατάσιου, Θεσσαλονίκη
Σήμερα πήγα μία βόλτα στο παλιό στρατόπεδο της γειτονιάς μου. Εδώ και μερικά χρόνια δεν χρησιμοποιείται, αφού οι μονάδες που φιλοξενούσε μεταφέρθηκαν. Στην μεγάλη του έκταση, ένιωθα μία αίσθηση απόλυτης ερημιάς, και έκανα μία βόλτα που καθάρισε για λίγο το μυαλό μου. Πολλά πράγματα ήταν εκεί σαν να σταμάτησε ο χρόνος. Οι εγκαταστάσεις που παλιά φιλοξενούσαν γραφειοκρατικές υπηρεσίες, οι χώροι άθλησης, ο ιστός χωρίς σημαία, ένα πεσμένο κουβούκλιο σκοπιάς.
Κάπου όμως αυτή η εικόνα έσπαγε, από κάποιο γείτονα που έκανε βόλτα με τον σκύλο του, από μερικά πιτσιρίκια που έκαναν γκράφιτι επάνω στα παλιά κτίσματα.
Τα στρατόπεδα μέσα στις τσιμεντένιες πόλεις έχουν ήδη αλλάξει χρήση, κι έχουν γίνει δημόσια με την πλήρη έννοια του όρου, άσχετα εάν δεν συντηρούνται επαρκώς.
Γυρνώντας στο σπίτι, διάβασα την είδηση ότι τα εγκαταλειμμένα στρατόπεδα θα μετατραπούν σε "κέντρα" συγκέντρωσης μεταναστών.
Και είναι σαν να είδα μπροστά στα μάτια μου τη συνέχεια. Στοίβαγμα χιλιάδων μεταναστών μέσα στους χώρους αυτούς, εγκληματικότητα, ξενοφοβία εκ μέρους των κατοίκων, ρατσιστικές συγκρούσεις.
Μαζί με το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου σε κοινωνικό επίπεδο, θα χαθεί ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου και άθλησης.
Το στρατόπεδο της γειτονιάς μου, όπως και όλα τα στρατόπεδα που αφέθηκαν στη μοίρα τους, αντί να κάνουν την ζωή των κατοίκων καλύτερη, θα χρησιμοποιηθούν στο πιο νοσηρό σύστημα που εφηύρε ο άνθρωπος: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Και τι κάνεις τότε;
ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;

4 σχόλια:

  1. φίλε χρήστο μόνη απάντηση η αυτοοργάνωση
    ο εναλλακτικό λόγος στην γειτονιά για την δήθεν αναγκαιότητα και η επισημμανση όλων αυτών που αναφέρεις

    καλή δύναμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραια οταν σε ληστεψουν να μην τους καταγγειλεις επειδη ετσι θα εισαι ξενοφοβικος.αντιθετα αν εσυ βρεθεις στην θεση τους δηλαδη στο εγκλημα στην συρια πχ θα εκτελεστεις επιτοπου.οι ξενοι ειναι ολοι εγκληματιες.και οποιος τους συντηρει ειναι και αυτος εγκληματιας.ανθρωπος που οντως εχει αναγκη να ζησει παει νομιμα σε μια χωρα και δεν πληρωνειδεκα χιλιαδες στην μαφια για να τον ριξει στα συονορα.αρα ειναι ολοι ρεμαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκδικητή είσαι βγαλμένος από σίριαλ του Φώσκολου.
    Βρε ταγάρι, αυτό ακριβώς δε λέει το άρθρο;
    Ότι όλο αυτό είναι σκηνοθετημένο. Φορτώνουν τους μετανάστες σε στρατόπεδα στο κέντρο των πόλεων, όπου δεν θα μπορούν να δουλεύουν και να παίρνουν αξιοπρεπές εισόδημα.
    Οι περισσότεροι θα γίνουν κλεφτρόνια και βαποράκια και εκεί θα ξεπεταχτούν διάφοροι γενικευτικοί φασίστες σαν κι εσένα και θα πουν "μας κλέβουν, είναι όλοι εγκληματίες"
    Και όλα αυτά γίνονται γιατί αγνοείς βρε απαίδευτε βασικά ιστορικά γεγονότα.
    Αγνοείς τους χιλιάδες ελληναράδες που έφυγαν χωρίς χαρτιά για την Αμερική, και έκαναν τις πιο χαμαλίδικες δουλειές για να το παίζουν μετά από 30 χρόνια οι ματσωμένοι ελληνοαμερικάνοι.
    Αγνοείς άρειό μου λαγουδάκι, ότι η χώρα σου η ίδια έχει βασιστεί στους μετανάστες και ότι αν δεν πέθαιναν κυρίως αλλοδαποί εργάτες στα εργοτάξια των Ολυμπιακών Αγώνων και του Μετρό, δε θα κόρδωνες τώρα για το σύγχρονό σου προσωπείο.
    Ο Έβρος ξεβράζει κάθε μέρα πτώματα βρε λάχανο, γυναικόπαιδα είναι αν σου έχει μείνει λίγη λογική να το δεις.

    Τιμωρός
    αντί-αντί-αντίφα (ψάξου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκδικητή έχεις τον ειλικρινή μου οίκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ